22.04.2024
Телеканал NTD

У Таїланді влаштували бенкет для макак

У Таїланді влаштували бенкет для макак

У мавп тайської провінції Лопбурі сьогодні справжній бенкет. Макак тут тисячі, і для них принесли тарілки..

Дата завантаження: 2024-05-22

video

У мавп тайської провінції Лопбурі сьогодні справжній бенкет. Макак тут тисячі, і для них принесли тарілки зі свіжими фруктами, овочами та десертом. Таке свято приваблює туристів.

[Лі Пін, туристка із Шанхая]:

«Навколо так багато мавп. Я вперше в житті бачу стільки й так близько. Я розумію, що це свято їм влаштовують як нагороду за те, що вони допомагають місцевим жителям підняти економіку. Я думаю, що такий спосіб виразити вдячність місцевій спільноті — це чудово».

Перелазячи через організаторів і туристів, тисячі макак накинулися на улюблені ласощі: дуріани, манго, банани, кавуни, мангостани, апельсини та гуаву. Усе це коштувало приблизно вісім із половиною тисяч доларів.

[Кетті Віллс, туристка зі США]:

«О, вони люблять манго. Це їхній головний продукт».

[Кріс Віллс, турист із США]:

«Я гадаю, банани — це продукт номер два. Зелені гарбузи маленьким мавпочкам начебто не сподобалися, вони залишали їх іншим».

Бенкет щороку організовує місцевий бізнесмен, якому зараз 83 роки. Свято влаштовує вже в 35-те. У Лопбурі стоїть храм X століття Пхра-Пранг-Сем-Йод, а місцеві макаки для туристів — додаткове видовище.

[Онгютх Кітваттананусорн, організатор бенкету]:

«Ми живемо поруч із тваринами. Мавпи мешкають тут дуже давно, з’явилися ще до нас. Ліпше жити з ними, ідучи на компроміси, бо ми залежимо одне від одного. Нам треба туристи. Я розумію, що мавпи завдають неприємностей місцевим жителям, але ми доклали зусиль для стерилізації і забрали частину мавп, щоб зменшити їхню чисельність».

Утім, для деяких туристів макаки, навпаки, відразливий чинник.

[Понгсаторн Кронгламджак, працівник транспортної компанії]:

«Деякі пасажири бояться, що мавпи вкрадуть їхні речі, тому вони не їдуть сюди».

Чисельність макак влада Лопбурі контролює з 2018 року. Зазвичай щороку стерилізують приблизно 400 мавп.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Таїланді влаштували бенкет для макакВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупи«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонСендбординг повертається до НамібіїФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: