Кулінарну майстерність стала частіше обирати як свій фах молодь Саудівської Аравії. 2016 року відкрився перший у країні кулінарний навчальний заклад, а 2019-го прийняли перший потік студентів.
Інтерес до цієї професії виник, коли влада почала розвивати туріндустрію.
[Мохаммед Сулеймані, викладач академії]:
«Зміни у сфері туризму в Саудівській Аравії та туристичні проєкти в усій країні відкривають нові можливості для наших випускників та людей, захоплених кулінарією».
Молодь приваблює хороша зарплата й можливість зробити кар’єру.
[Мохаммед аль-Бадер, випускник академії]:
«Мої рідні та друзі довго вмовляли мене стати шеф-кухарем, бо я змалку любив цей фах і готував для друзів».
Разан Бо Алі також закінчила академію і вже стажується.
[Разан Бо Алі, випускниця академії]:
«Мені запропонували роботу такі заклади, у які я навіть не мріяла влаштуватися».
Чітких правил, які визначають розмір зарплати, у цій галузі немає. Він переважно залежить від досвіду та рівня освіти. Також вітають творчий підхід та захопленість своєю справою.
Туризм у Саудівській Аравії почав розвиватися недавно. Раніше сюди здебільшого приїжджали паломники. Але одинадцять років тому Королівство оголосило, що видаватиме туристичні візи.
Торік країну відвідало понад 100 мільйонів іноземців. У 2030-го планують приймати 150 мільйонів гостей на рік.
Коротке посилання на цю сторінку: