06.11.2024
Телеканал NTD

Сирійські біженці в Лівані скаржаться на «вороже середовище»

Сирійські біженці в Лівані скаржаться на «вороже середовище»

У долині Бека, що на сході Лівану, розташований стихійний табір біженців, де живе дуже багато сирійців...

Дата завантаження: 2024-07-06

video

У долині Бека, що на сході Лівану, розташований стихійний табір біженців, де живе дуже багато сирійців.

Мона живе тут уже десять років. Каже, що раніше в країні відчувала гостинність. Але тепер до сирійських біженців ставляться дедалі більш вороже. Так, недавно кількох чоловіків, зокрема і її брата, затримали й вислали до Сирії.

[Мона, сирійська біженка]:

«Вони прийшли о п’ятій ранку. Увійшли шанобливо, нікого не образили. Якщо ти тут легально, то тебе не чіпали. Не чіпали й тих, у кого минув термін реєстрації. Узяли лише тих, хто в’їхав нелегально. Вони відвезли цих людей до Ебли й негайно депортували, передали сирійській армії».

Зейна також постраждала. Її чоловіка вислали минулого місяця. Вона не має легального статусу, а тепер і доходу. Повернутися до Сирії — не найкращий варіант. Її діти народилися в Лівані й не мають сирійських документів. До того ж її дім на батьківщині повністю зруйнований.

Війна в Сирії почалася 13 років тому. Відтоді в Лівані, де живе чотири мільйони осіб, осіло приблизно півтора мільйона сирійців. Тобто це найчисленніша група біженців у світі, якщо перерахувати на душу населення.

Водночас офіційно в ООН зареєструвалася лише половина втікачів.

З 2019 року Ліван охопила економічна криза. Як наслідок, сирійці першими потрапили під удар. Уряд, оголосивши добровільну депортацію, вислав приблизно 300 сирійців. Водночас джерела повідомляють, що ще коло 400 осіб примусово депортували після рейдів ліванських військовиків.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сирійські біженці в Лівані скаржаться на «вороже середовище»Вірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілКенія відправила до Гаїті 400 поліціянтів на боротьбу з бандитамиТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилисяПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиТуристів евакуювали з Нової Каледонії на військових літакахВиснажлива спека знову мучить мільйони людей у ​​ЄвропіООН: у світі стало 120 мільйонів біженців та переселенцівПрем’єр-міністр Словаччини вперше після замаху опублікував відеозверненняУ столиці Ємену мінікурорти створюють просто на території приватних осель

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: