27.10.2024
Телеканал NTD

Столиця Індонезії посіла перше місце серед міст із найбруднішим повітрям

Столиця Індонезії посіла перше місце серед міст із найбруднішим повітрям

Столиця Індонезії Джакарта очолила список найзабрудненіших міст світу за якістю повітря. Рейтинг складає одна відома компанія..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Столиця Індонезії Джакарта очолила список найзабрудненіших міст світу за якістю повітря. Рейтинг складає одна відома компанія — виробник очищувачів повітря.

Так, у Джакарті з населенням 10 мільйонів осіб майже щодня реєструють шкідливий рівень забрудненості повітря. Хоча місто не щодня посідає перше місце, графік показує, що з травня воно постійно було в першій десятці.

Через постійний рух транспорту, промисловий дим та вугільні електростанції жителі Джакарти вже давно скаржаться на токсичне повітря.

[житель Джакарти]:

«Нинішня ситуація дуже тривожна. Багато моїх друзів з офісу захворіли й кашляють».

[жителька Джакарти]:

«Здається, що з часом лише гірше. Особливо з огляду на велику кількість машин, затори, дим. Іноді смог схожий на туман, іноді здається, що хмарно, але насправді це не так».

2021 року кілька жителів столиці подали й виграли цивільні позови, які вимагали від уряду вжити заходів.

Суд ухвалив, що президент Джоко Відодо має встановити національні стандарти якості повітря для захисту здоров’я людей, а міністр охорони здоров’я і губернатор Джакарти мають розробити стратегії поліпшення якості повітря.

Проте рівень забрудненості й далі зростає. Про це каже співзасновник програми контролю якості повітря Nafas Indonesia.

[Натан Рустанді, співзасновник Nafas Indonesia]:

«Впливає багато чинників. Перший — автомобілі. На жаль, наші стандарти викидів, як і раніше, низькі. Другий — промисловість: дим від фабрик, дим від вугільних станцій».

За офіційними даними, лише цього року від брудного повітря в Джакарті померло майже 8 тисяч людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Столиця Індонезії посіла перше місце серед міст із найбруднішим повітрямВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняМолодь у Саудівській Аравії стала охочіше навчатися кулінарного мистецтваЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейХудожниця, яка малює ногами, знайшла рятунок у мистецтвіТуристам і мешканцям Данії прищеплюватимуть екологічні звичкиАргентинські активісти влаштували протест біля державного складу з гумдопомогоюФермери заблокували дороги на кордоні Іспанії та Франції напередодні виборів у ЄСМертва риба заповнила береги лагуни в МексиціАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: