08.08.2024
Телеканал NTD

Як світ зустрів 2023 рік

Як світ зустрів 2023 рік

Серед перших Новий 2023 зустрічають жителі Нової Зеландії. Шоу феєрверків із 328-метрового Sky Tower в Окленді..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Серед перших Новий 2023 зустрічають жителі Нової Зеландії. Шоу феєрверків із 328-метрового Sky Tower в Окленді повернулося. Торік його не проводили через коронавірус. Світлова вистава тривала п’ять хвилин. На неї витратили 500 кілограмів піротехніки.

Жителі Гонконгу також були серед перших, хто увійшов у 2023-й. Мультимедійне світлове шоу пройшло над гаванню Вікторія. У місті це було найбільше святкування з 2019 року.

Тайвань відкрив 2023-й ефектним феєрверком зі знаменитого хмарочоса Тайбей 101. У п’ятихвилинному шоу використовували лазери та феєрверки.

Масові святкування відбулись і в материковому Китаї, оскільки там послабили коронавірусні обмеження. Опівночі десятки тисяч людей відпустили повітряні кулі в небо в Ухані, звідки почав поширюватися SARS-CoV-2.

Бангкок зустрів Новий рік над Храмом світанку. Захід, який організувало Управління туризму Таїланду, супроводжувався п’ятихвилинним шоу феєрверків. Цього року країна сподівається повернути собі ту кількість мандрівників, яка була до пандемії.

У Дубаю цього року нічне небо осяяло традиційне піротехнічне шоу з найвищого хмарочоса світу. Потім масштабний феєрверк запустили в сусідньому еміраті Рас-ель-Хайма.

Це Париж. Тут салют традиційно над Тріумфальною аркою. На Єлисейських полях зібралися тисячі глядачів.

[жителька Парижа]:
«Бажаю миру, — миру для всіх. І доступніших цін на товари. Жити нині дорого та боляче, особливо дорого на заправках».

У Берліні традиційний феєрверк над Бранденбурзькою брамою скасували. Але це не зупинило місцевих жителів, й опівночі салюти було видно з усіх боків.

У Лондоні вперше після тривалої реставрації Нового року над Темзою бив Біг-Бен. Святкування супроводжувалося салютом.

У Бразилії на пляжі Копакабана теж розважали масштабним піротехнічним шоу.

Нарешті, у Нью-Йорку опівночі знаменитим флагштоком спустилася Новорічна куля. 2023 зустріли традиційними поцілунками на Таймс-сквер.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як світ зустрів 2023 рікНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіБалабан — душа музичної культури АзербайджануКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакВ Італії вимирають газетні кіоскиЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: