17.01.2024
Телеканал NTD

На новорічну кулю у Нью-Йорку прикріпили пластини із серцями

На новорічну кулю у Нью-Йорку прикріпили пластини із серцями

Невдовзі настане Новий рік, і в Нью-Йорку на Таймс-сквер готують знамениту кулю часу. Щороку 31 грудня,..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Невдовзі настане Новий рік, і в Нью-Йорку на Таймс-сквер готують знамениту кулю часу. Щороку 31 грудня, коли до півночі лишається кілька секунд, її спускають із 23-метрової висоти спеціальним флагштоком. Коли вона досягає нижньої точки, настає новий рік.

Оформлення кулі щорічно змінюється. Цього разу з його 2688 кришталевих панелей замінюють 192. Вони символізують тему 2023 року — «Дар любові».

[Том Бреннан, майстер зі створення пластин]:
«Після пандемії ми цього потребуємо. Останні два роки були дуже важкими. Тепер ми на іншому, кращому боці. І ми оточуємо себе любов’ю».

З 2020 року подивитися на спуск кулі наживо було вкрай складно, бо діяли протикоронавірусні заходи. Однак цього разу, уперше від початку пандемії, жодних обмежень не буде.

Примітно, що у 2023 році куля відзначить своєрідний ювілей. Ось уже десять років її прикрашають пластинами з нової «Кришталевої колекції». Цього разу, крім нових, на кулі будуть фрагменти й трикутники з минулих років. Наприклад, у 2022 році тема була «Дар мудрості».

Ірландські майстри з Вотерфорда щороку виготовляють ці кришталеві пластини вручну. До цьогорічної теми на обох сторонах пластин вирізьблено серця, які, переплітаючись, утворюють квітку.

[Том Бреннан, майстер зі створення пластин]:
«Уявіть лишень: через кілька днів ця куля у Вотерфорді опуститься, і це побачить понад мільярд 200 мільйонів осіб у всьому світі».

Діаметр сучасної кулі становить 3,6 метра. А важить вона понад п’ять тонн.
Коротке посилання на цю сторінку:

На новорічну кулю у Нью-Йорку прикріпили пластини із серцямиІракський перукар створює картини з волосся клієнтівУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіВ Італії вимирають газетні кіоскиНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: