17.02.2024
Телеканал NTD

Туризм відновлюється: популярні напрямки 2022 року

Туризм відновлюється: популярні напрямки 2022 року

Після кількох років закритих кордонів і карантинних обмежень, у 2022-му індустрія туризму нарешті почала відновлюватися. Туристи..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Після кількох років закритих кордонів і карантинних обмежень, у 2022-му індустрія туризму нарешті почала відновлюватися.

Туристи поїхали на пляжі й гірськолижні курорти.

В Іспанії заборонили курити на міських пляжах Барселони, але відвідувачів це не відлякало. У пікові місяці — липні та серпні — місто було переповнене.

Утім, гостей однаково було десь на 15–20 % менше, ніж 2019 року.

За версією британського журналу Economist, Відень визнано найпридатнішим для життя містом світу. Австрійська столиця відома імперською архітектурою Габсбургів, а також зручною інфраструктурою та транспортом.

У Неаполі знову відкрилися катакомби Сан-Дженнаро. Їхні фрески й мозаїки за час карантину відреставрували.

А в Грузії в червні відкрився 240-метровий скляний міст через каньйон Дашбаші. Посеред нього на висоті 200 метрів над землею зробили ромбоподібне кафе.

Будувати його почали у 2019 році. На все витратили 39 мільйонів доларів.

Сафарі на верблюдах стало популярною розвагою в парках Кенії. Тварини менше шкодять довкіллю, ніж машини, які виділяють вихлопні гази й розривають землю.

[Оле Саной, природозахисник]:
«Екотуризм — це не обман, він реальний. Він наближує природу до нас, а нас — до природи».

У Мексиці туристи знову потягнулися до Острова ляльок. Цю місцевість почали ними прикрашати в середині минулого століття. Тепер сюди приїжджають задля гострих відчуттів. А ще ходять легенди, що тут живуть привиди.

Мис Фріо, що в Бразилії, кораблі колись оминали, щоб не потонути. А тепер це центр елітного туризму з розкішними готелями та пляжними клубами.

А тих, хто переймається зміною клімату, почали приваблювати подорожі до Гренландії. Там можна побачити, як відступають льодовики й тануть айсберги.

[Камілла Брукнер, туристка]:
«Ми вирішили сюди поїхати, бо час не чекає. Треба побачити це, доки воно не зникло».

До пандемії туризм на Гренландію стрімко зростав. Якщо до 2015 року сюди приїжджало приблизно 77 тисяч відвідувачів на рік, то 2019 року їх уже було понад 100 тисяч. Цікаво, що постійно на острові живе коло 56 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Туризм відновлюється: популярні напрямки 2022 рокуОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеТаємничі кулясті камені приваблюють туристів до лісу в Боснії і ГерцеговиніГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: