17.12.2024
Телеканал NTD

Танець ведмедя і свинина на столі: як румуни зустрічають Різдво й Новий рік

Танець ведмедя і свинина на столі: як румуни зустрічають Різдво й Новий рік

Колядки в сільській глибинці Румунії — унікальне видовище. Причому першими вирушають колядувати чоловіки, а жінки мають..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Колядки в сільській глибинці Румунії — унікальне видовище. Причому першими вирушають колядувати чоловіки, а жінки мають зачекати на свою чергу. Лише в такому разі в новому році людей супроводжуватиме успіх.

До репертуару входять не тільки різдвяні гімни, а й фольклорні танці й пісні. Чоловіки вбираються в костюми ведмедів та кіз і танцюють під музику. Вважається, що зустрічати Новий рік і Різдво треба шумно й весело. Тоді свято ніхто не зіпсує.

[артист]:
«Танець ведмедя виконують перед Новим роком, щоб прогнати злих духів».

Традиції в різних селах можуть дещо відрізнятися, але зло відганяють усі. Деякі для цього роблять спеціальні страхітливі маски.

На Різдво й Новий рік румуни готують голубці й різноманітні страви зі свинини, зокрема ковбаски. На стіл також подають мариновані овочі й салат на основі картоплі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Танець ведмедя і свинина на столі: як румуни зустрічають Різдво й Новий рікКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: