17.11.2024
Телеканал NTD

Екскурсії місцями життя аборигенів приваблюють дедалі більше туристів в Австралії

Екскурсії місцями життя аборигенів приваблюють дедалі більше туристів в Австралії

Австралійський острів Тасманія приваблює дедалі більше туристів. Багато хто хоче дізнатися, як жили аборигени і якими..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Австралійський острів Тасманія приваблює дедалі більше туристів. Багато хто хоче дізнатися, як жили аборигени і якими були їхні звичаї до приходу європейців.

Для гіда Нунамі вся робота зводиться до того, щоб вийти на прогулянку й розповісти про своїх предків. Вона нащадок корінних тасманійців, але не чистокровний.

[Нунамі Скалторп-Грін, екскурсовод]:
«Люди хочуть ходити з нами на екскурсії, щоб дізнатися про нашу історію і культуру саме від нас».

Аборигени населяли острів Тасманію щонайменше 35 тисяч років. На початку ХІХ століття тут з’явилися перші британські поселенці. Тоді на острові було від п’яти до десяти тисяч аборигенів. Через 30 років їх лишилося тільки 300. Решта померла від хвороб, принесених європейцями, а також через насильство. Нині чистокровних тасманійців більше немає.

[туристка]:

«Це нагадує книгу, засновану на реальних подіях, тому історія стає реальною і для нас».

[турист]:
«І це інше розуміння того місця, де ми стоїмо. Гадаю, це дуже важливо».

У 2019 році на таких екскурсіях у всій Австралії побувало майже півтора мільйона іноземних туристів та один мільйон місцевих мандрівників. Зараз попит на такі тури зростає, але задовольнити його наразі не можуть. Влада планує створити більше туристичних маршрутів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Екскурсії місцями життя аборигенів приваблюють дедалі більше туристів в АвстраліїНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: