17.11.2024
Телеканал NTD

Коштовності у 2022 році: від королівських прикрас до зіркових лотів аукціонів

Коштовності у 2022 році: від королівських прикрас до зіркових лотів аукціонів

Від королівських прикрас до яскравих аукціонних лотів. У 2022 році на огляд усього світу виставили сотні..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Від королівських прикрас до яскравих аукціонних лотів. У 2022 році на огляд усього світу виставили сотні унікальних коштовностей. До них можна віднести й коронаційну сукню Єлизавети II. Її зшито з натурального шовку й прикрашено перлами, блискітками, кристалами та вишивкою із шовкових ниток.

[Керолайн де Гіто, кураторка виставки]:
«Сукня через вишивку й емблеми Сполученого Королівства та Співдружності передає багато важливих послань. Також це дивовижний зразок британського стилю XX століття».

Це намисто із 28 діамантів, а також сережки Єлизавета II теж надівала в день коронації. А ця діадема в монархині була однією з найулюбленіших. Вона називається «Дівчата Великої Британії та Ірландії».

Один відомий аукціонний дім на честь платинового ювілею Єлизавети II виставив на огляд колекцію королівських та аристократичних діадем. Одна з них — весільна тіара принцеси Діани. У ній виходили заміж усі дочки графа Спенсера.

[Крістіан Споффорт, працівник аукціонного дому]:

«Тіару Спенсерів зроблено приблизно 1767 року. <…> Ми бачимо в ній діаманти старовинного огранювання».

Ще одна зірка виставки — діадема королеви Вікторії. Її дизайн розробив принц Альберт — чоловік монархині.

А ось цей рідкісний діамант під назвою «Рожева зірка Вільямсона» пішов із молотка на аукціоні в Гонконгу. Причому отримали за нього вдвічі більше, ніж сподівалися — майже 60 мільйонів доларів. Камінь важить 11 каратів.

А ось тим, хто не може дозволити собі такі дорогі прикраси, пропонують штучні діаманти. За хімічним складом вони ідентичні натуральним.

[Санкет Патель, голова компанії ― виробника штучних алмазів]:
«Ці діаманти призначені для всіх, хто дуже хоче і сподівається колись купити таку коштовність».

У 2022 році публіка також побачила найменші у світі твори мистецтва на діамантах. Колекція складається із 13 каменів. На кожному зображено серце з унікальним малюнком усередині.
Коротке посилання на цю сторінку:

Коштовності у 2022 році: від королівських прикрас до зіркових лотів аукціонівУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Надихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: