27.04.2024
Телеканал NTD

Онлайн-екскурсії, танці й медитація: що роблять українці на карантині

Онлайн-екскурсії, танці й медитація: що роблять українці на карантині

Зайнятися танцями, опанувати програмування й навчитися грати на музичному інструменті. Українці, коротаючи своє дозвілля на карантині,..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Зайнятися танцями, опанувати програмування й навчитися грати на музичному інструменті. Українці, коротаючи своє дозвілля на карантині, стають дедалі винахідливішими.

Тоді як багато хто змушений залишатися вдома, київський гід Ксенія Гак пропонує здійснити екскурсію спорожнілими двориками української столиці онлайн. Звичайно, дотримуючись усіх заходів безпеки.

[Ксенія Гак, екскурсовод]:
«Ми трішки пройдемо. Я вам покажу кілька своїх найулюбленіших двориків».

Ну а щоб проведені за екраном години не відклалися на боках, фітнес-інструктор Анна Кривенда радить зайнятися стречингом, пілатесом і танцями. Уже звичний спортзал на час карантину пропонує змінити на власну кімнату. Сьогодні у неї онлайн-урок зумби.

[Анна Кривенда, тренер із Zumba-фітнесу]:

«Треба працювати — своїх клієнтів я залишити не можу. І це взагалі можливість підтримувати себе у формі й далі займатися, щоб після карантину вийти в гарній формі».

А в цей час її діти відпрацьовують прийоми карате. Оскільки з тренером нині займатися змоги немає, вони тренуються за допомогою відеоуроків. І це теж дає результат.

[Георгій Кривенда, каратист]:
«Я вже відпрацював удар йоко гері та всі удари ногою».

Їхній тренер уважає, що маленькі спортсмени повинні виконувати фізичні вправи щодня.

[Вікторія Левенець, тренер із карате]:
«Відтискання, присідання, прес і скакалка. Діти не втратять свої форми, а техніку ми вже наздоженемо після карантину».

А Міністерство охорони здоров’я України серед інших рекомендацій, як знизити рівень стресу, пропонує українцям зайнятися медитацією та самовдосконаленням.

Олександр Німенко якраз проводить такі заняття в соцмережах кілька разів на тиждень.

[Олександр Німенко, практикувальник Фалунь Дафа]:
«Те, чим я займаюся близько 20 років, це і є саме практика вдосконалення, медитації. Вона називається Фалунь Дафа. До того, як ти починаєш займатися, голова повна думок. Думаєш про те про се. А після практики все зайве забирається, і свідомість стає спокійнішою та умиротворенішою».

Згідно з даними Google Trends, в українців найпопулярнішим дозвіллям стали онлайн-курси й настільні ігри.
Коротке посилання на цю сторінку:

Онлайн-екскурсії, танці й медитація: що роблять українці на карантиніУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюСендбординг повертається до НамібіїФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариОстанню картину Караваджо показали в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: