20.12.2024
Телеканал NTD

Уперше за 13 років найбільший в Азії сад тюльпанів цвіте без людей

Уперше за 13 років найбільший в Азії сад тюльпанів цвіте без людей

Тисячі тюльпанів зацвіли біля індійського міста Срінагар. Цей сад тюльпанів один з найбільших в Азії. Але..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Тисячі тюльпанів зацвіли біля індійського міста Срінагар. Цей сад тюльпанів один з найбільших в Азії.

Але вперше за 13 років тут немає туристів. Це місце закрили на карантин, а люди дотримуються режиму самоізоляції.

[Шагід Ікбал Чудгарі, співробітник адміністрації Срінагара]:
«Ми не дозволяємо ніяких публічних зібрань. Усі заходи й обмеження діють, і всі сидять удома. Тому приходити в сад не можна».

Сад тюльпанів розташований у Кашмірській долині біля озера Дал. У сезон цвітіння сюди зазвичай приїжджають тисячі туристів.

[житель Срінагара]:
«Сад порожній, і здається, що у світі нікого немає. Він дуже гарний, і сюди звідусіль приїжджало багато людей, і з Кашміру теж».

Щороку квітникарі висаджують тут понад мільйон цибулин 50 сортів. За гарної погоди цвітіння тюльпанів триває три-чотири тижні. Також у саду ростуть нарциси й гіацинти.
Коротке посилання на цю сторінку:

Уперше за 13 років найбільший в Азії сад тюльпанів цвіте без людейВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїДва індійські ресторани судяться через куряче каріБалабан — душа музичної культури АзербайджануНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівОстанню картину Караваджо показали в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: