23.05.2024
Телеканал NTD

У Китаї можливий новий спалах коронавірусу

У Китаї можливий новий спалах коронавірусу

Влада Китаю заявила, що північно-східні регіони на кордоні з Росією можуть стати новим осередком спалаху коронавірусу..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Влада Китаю заявила, що північно-східні регіони на кордоні з Росією можуть стати новим осередком спалаху коронавірусу в країні. Так кількість нових випадків, за офіційною статистикою, зросла до рекордного рівня за останні півтора місяця. Водночас, як кажуть чиновники, понад 90% нових хворих — приїжджі. Здебільшого це китайці, які повертаються з Росії.

Цю лікарню недавно відкрили в місті Суйфеньхе провінції Хейлунцзян. Як повідомляють, вона розрахована на 600 пацієнтів з помірними симптомами коронавірусу.

Тут, а також у місті Харбін уже зобов’язали всіх приїжджих 28 днів бути на карантині. Також новоприбулі мусять пройти тест на коронавірус.

Загалом із квітня обмежувальні заходи повторно запровадили в одному з повітів центральної провінції Хенань, у містах на півночі провінції Хейлунцзян, а також у деяких районах міста Гуанчжоу.

Водночас надходять повідомлення, що новий спалах може початися не лише через заїжджих хворих. У країні також і далі виявляють багато безсимптомних пацієнтів. Китайська влада почала їх включати до офіційної статистики лише з 1 квітня. Відтоді додано сотні таких інфікованих.

Головний епідеміолог країни сказав, що такі випадки становлять лише 4,4% усіх підтверджених. Однак раніше гонконзьке видання South China Morning Post повідомляло, що цей відсоток може сягати третини виявлених випадків захворювання.

Кілька тижнів Китай повідомляв про дуже невелику кількість нових хворих всередині країни. Однак інтерв’ю з китайцями й внутрішні доповіді, які отримало видання Epoch Times, свідчать про те, що місцева влада, найімовірніше, занижує чисельність. Приміром, за даними Управління охорони здоров’я міста Ухань за 14 березня, того дня там перевірили тести 16 тисяч пацієнтів. 373 дали позитивний результат на коронавірус. Однак офіційно повідомили лише про чотирьох нових інфікованих.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Китаї можливий новий спалах коронавірусуФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиБойовики-хусити виганяють з Ємену американців і британцівОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: