08.11.2024
Телеканал NTD

Парад у Польщі: понад тисячу учасників, медитація і танці левів

Парад у Польщі: понад тисячу учасників, медитація і танці левів

Масштабний парад у центрі Варшави. Бере участь понад тисячу осіб. Усі вони займаються Фалуньгун — китайською..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Масштабний парад у центрі Варшави. Бере участь понад тисячу осіб. Усі вони займаються Фалуньгун — китайською практикою самовдосконалення душі та тіла.

Ці три золоті ієрогліфи — Чжень, Шань, Жень — перекладаються як Істина, Доброта, Терпіння. Це основа вчення Фалуньгун.

[Вікторія Мей Вайт, учасниця з Великої Британії]:
«Я просто насолоджуюся тим, що тут стільки людей, які вірять у добре. Нас поєднують істина, доброта й терпіння».

Вікторія та її чоловік Джеймс приїхали з Англії. Розповідають, що вправи цігун допомагають їм ухвалювати правильні рішення й менше гаяти час.

[Джеймс Вайт, учасник із Великої Британії]:

«Коли ми старанні, то встаємо на вправи о п’ятій ранку. Це просто заряд енергії на цілий день. Звичайно, складно лягти раніше, прокинутися рано теж непросто. Але якщо докладеш зусиль, то день минає дуже вдало».

Поліна — біженка з України. Каже, що вправи допомагають їй завжди залишатися спокійною.

[Поліна Дворецька, учасниця з України]:
«Допомагає відчувати внутрішню гармонію, навіть попри ракети та бомби. Практика дає здоров’я, гармонію, чесність, доброту людям усього світу. Сьогодні ми вшановуємо цю практику».

Учасник із Румунії каже, що Фалуньгун навчив його доброти та мудрості.

[Кукі Сабольч, учасник із Румунії]:
«Ці люди вірять, що на основі принципів Фалуньгун — істина, доброта й терпіння — можна бути хорошою людиною. І це дуже важливе послання, якщо ви прагнете миру в сім’ї та в суспільстві. Такі системи дуже допомагають».

Перехожим парад нагадує про важливість нематеріальних речей.

[жителька Варшави]:
«Важливо допомагати одне одному, а ще дбати про внутрішній світ. Дуже корисно дивитися в себе, піклуватися про душу й тіло, а не лише думати про матеріальні речі».

У Китаї, звідки походить Фалуньгун, такі паради зараз неможливі. Там прихильників цієї практики вже 23 роки переслідує комуністична влада країни. Але попри репресії, люди міцно тримаються своєї віри. Деякі члени цього оркестру також постраждали від гонінь у КНР.

[Вікторія Мей Вайт, учасниця з Великої Британії]:
«Коли я вчора почула їх, то на очі навернулися сльози. Не знаю, мене це так зворушило. Вони дуже зворушливі. Ми тут можемо вільно займатися, це дивовижне відчуття. І марш оркестру — уособлення всього цього. Ой, мені час іти».

Фалуньгун займаються більш ніж у ста країнах усього світу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Парад у Польщі: понад тисячу учасників, медитація і танці левівПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиЯк музика допомагає молоді не померти з нудьги в австралійській глушиніПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяПогорільці в Чилі відновлюють своє житло

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: