04.04.2024
Телеканал NTD

У Нью-Йорку відкривається 77-ма сесія Генасамблеї ООН

У Нью-Йорку відкривається 77-ма сесія Генасамблеї ООН

У Нью-Йорку відкривається 77-ма сесія Генасамблеї ООН. Вона триватиме рік. На порядку денному теми від зміни..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

У Нью-Йорку відкривається 77-ма сесія Генасамблеї ООН. Вона триватиме рік. На порядку денному теми від зміни клімату й пандемії до інфляції і сучасних воєнних конфліктів та криз.

Найголовнішим етапом сесії стане так званий тиждень високого рівня. Він триватиме з 20 по 26 вересня. Прибудуть лідери багатьох держав. Вони виступлять на офіційній частині засідань і проведуть двосторонні зустрічі.

Водночас на закритті 76-ї сесії Генсек ООН Антоніу Гутерреш перерахував проблеми, які треба обговорити й розв’язати.

[Антоніу Гутерреш, Генеральний секретар ООН]:
«Зростання цін, зниження купівельної спроможності, брак продовольства й наближення глобальної рецесії. Пандемія, яку ще не вдалося перемогти, і нова надзвичайна ситуація з віспою мавп, а також смертоносна спека, урагани, повені та інші стихійні лиха».

Головою 77-ї сесії Генасамблеї став угорський дипломат, випускник Московського державного інституту міжнародних відносин Чаба Кереші. У 2011–12 роках він був віцеголовою сесії Генасамблеї. Також працював у диппредставництвах у Лівії, ОАЕ, Ізраїлі та Греції.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нью-Йорку відкривається 77-ма сесія Генасамблеї ООНДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра Іспанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: