16.06.2024
Телеканал NTD

У французькому Ліллі вмикають підсвічення пам’яток

У французькому Ліллі вмикають підсвічення пам'яток

Визначні пам'ятки Лілля, що на півночі Франції, залишилися без підсвічення. Так влада економить електроенергію, яка стрімко..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Визначні пам’ятки Лілля, що на півночі Франції, залишилися без підсвічення. Так влада економить електроенергію, яка стрімко дорожчає. До того ж наближаються холоди. Тепер десять будівель у різних районах міста вечорами поринають у пітьму.

[Одрі Лінкенгельд, заступник мера Лілля]:
«Ми вимкнули підсвічення, і це дасть змогу щомісяця економити 170 тисяч кіловат-годин або 30 000 євро».

Влада сподівається, що місцеві жителі підтримають нові заходи. Але вони подобаються не всім.

[жителька Лілля]:
«Стало трохи похмуро, і це сумно. Раніше такі будівлі, як Палац образотворчих мистецтв, гарно освітлювалися. Між колонами не було яскравого світла, але вигляд був величний. Уночі було ефектно».

Також у місті знизять температуру опалення в більшості громадських будівель і басейнів, закриють тропічний сад і два фонтани. Влада планує загалом зменшити енергоспоживання на 7 %. Це дасть змогу щороку заощаджувати мільйон євро.

Такі ж заходи запровадили й у Нанті. Як очікують, цей приклад незабаром наслідують й інші міста, такі як Париж, Страсбург та Реймс.
Коротке посилання на цю сторінку:

У французькому Ліллі вмикають підсвічення пам’ятокЛіванських школярів в ігровій формі навчають громадянської активностіНирки — у центрі нової кризи в НепаліЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуМистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життяНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівЩе одне літо без світла: єгиптяни готуються до нових відключеньКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові Філіпп

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: