20.12.2024
Телеканал NTD

Японія осудила Північну Корею за запуск ракет

Японія осудила Північну Корею за запуск ракет

Японський уряд осудив Північну Корею за випробування. У четвер уранці Пхеньян запустив кілька балістичних ракет малої..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Японський уряд осудив Північну Корею за випробування. У четвер уранці Пхеньян запустив кілька балістичних ракет малої дальності в бік Японського моря.

[Йосімаса Хаясі, генеральний секретар кабінету міністрів Японії]:

«Японія, США та Південна Корея зараз тісно співпрацюють, щоб проаналізувати деталі. Припускають, що всі ракети впали в східні води біля Корейського півострова, які розташовані за межами виключної економічної зони Японії».

Виступаючи на регулярній пресконференції, генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаясі сказав, що принаймні дві балістичні ракети КНДР пролетіли понад 350 кілометрів на висоті близько 100 кілометрів і впали у Японське море. Повідомлень про пошкодження не надходило.

[Йосімаса Хаясі, генеральний секретар кабінету міністрів Японії]:

«Розроблення Північною Кореєю ядерних ракет становить загрозу миру та безпеці нашої країни та міжнародної спільноти, і це абсолютно неприйнятно».

Це перші ракетні випробування Північної Кореї за два місяці.

Попереднього разу КНДР запустила ракету 1 липня. Тоді вона заявила про успішне випробування нової тактичної балістичної ракети, яка здатна нести надвелику боєголовку вагою 4,5 тонни.

Недавно північнокорейський лідер Кім Чен Ин також пообіцяв виробляти більше ядерної зброї та гарантувати її готовність до використання «будь-якої миті».
Коротке посилання на цю сторінку:

Японія осудила Північну Корею за запуск ракетБолівійський марш: прихильники Моралеса наразилися на опірГана відкриває перший завод із перероблення золота після століть видобуткуЗасновника месенджера Telegram тримають під вартою у ФранціїРаптові повені в Ємені: десятки загиблихНімеччина через напади з ножем посилить закони про зброю та імміграціюБіля Сицилії затонула розкішна яхта з британським техномагнатом на бортуПалата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист ФалуньгунЯк на полі бою: у США в Нью-Мексико борються з лісовими пожежамиВенесуельці збираються біля в’язниць, щоб дізнатися про долю арештованих родичів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: