08.04.2024
Телеканал NTD

У ЄС набули чинності мита на електромобілі з Китаю

У ЄС набули чинності мита на електромобілі з Китаю

5 липня в ЄС набрали чинності мита на імпорт китайських електромобілів. Вони становитимуть від 17 до..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

5 липня в ЄС набрали чинності мита на імпорт китайських електромобілів. Вони становитимуть від 17 до більш як 37%.

Утім, поки що вони не остаточні. Брюссель виділив чотири місяці на антисубсидіарне розслідування та переговори з китайською стороною.

На автомобілі компанії BYD накладають мито розміром 17,4%, на Geely — 19,9% та на SAIC — 37,6%. Це додатково до стандартного мита ЄС у 10% на імпорт авто.

Тарифи ЄС запровадив через наплив дешевих електромобілів з КНР. Як кажуть європейські та американські чиновники, Китай ставить на свою продукцію надто низьку ціну завдяки масштабним державним субсидіям. Це ставить під загрозу європейську автомобільну промисловість.

[Ерік Мамер, прессекретар Єврокомісії]:

«ЄС хоче знайти розв’язання проблеми, а не запроваджувати мита. Накладення мит — не ціль. Це засіб виправлення дисбалансу, несправедливої ​​конкурентної ситуації, коли виробникам автомобілів у ЄС завдають шкоди».

За результатами чотирьох місяців розслідування Єврокомісія надасть остаточний план мит, який запровадять на п’ять років. За нього голосуватимуть країни-члени.

Міністерство торгівлі Китаю заявило, що обидві сторони вже провели кілька раундів переговорів щодо цих мит.

За оцінками Єврокомісії, цього року частка китайських брендів на ринку ЄС зросла до 8%. У 2019 році вона становила менш як 1%. Очікують, що у 2025 цей показник може досягти 20%.

Водночас ціни на китайські електрокари зазвичай на 20% нижчі, ніж на моделі, вироблені в ЄС.

Зазначимо, що Вашингтон із серпня теж запроваджує мита на китайські електричні авто. Але його ставка становитиме 100%.
Коротке посилання на цю сторінку:

У ЄС набули чинності мита на електромобілі з КитаюІзраїльські військовики врятували ще одного заручника ХАМАСуРіші Сунак визнав поразку після виборів і готовий піти«Хезболла» запустила сотні ракет у бік ІзраїлюПротестувальники в Ізраїлі вступають у сутички з поліцією після смерті заручниківПалата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист ФалуньгунНімеччина через напади з ножем посилить закони про зброю та імміграціюУ США щодо лідерів ХАМАСу порушили кримінальні справиІсторичний обмін в’язнями між Росією та Заходом: кого обмінялиЧерез пожежі Північна Македонія оголосила режим надзвичайного стану

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: