16.10.2024
Телеканал NTD

Канада накладає 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілів

Канада накладає 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілів

Канада накладе 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілів. Про це заявив прем'єр-міністр Джастін Трюдо. Він сказав,..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Канада накладе 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілів. Про це заявив прем’єр-міністр Джастін Трюдо. Він сказав, що таким чином Оттава протистоятиме навмисній державній політиці Китаю зі створення надмірних потужностей.

[Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Канади]:

«Ми перетворюємо автомобільний сектор Канади на світового лідера з виробництва автомобілів майбутнього. Але такі країни, як Китай, вирішили дістати несправедливу перевагу на світовому ринку й поставити під загрозу безпеку наших найважливіших галузей промисловості та витіснити канадських автовиробників і металургів».

Як сказав Трюдо в кулуарах триденного закритого засідання кабінету міністрів, мита накладуть 1 жовтня.

Вони будуть поширюватися на всі електромобілі з Китаю, зокрема й ті, що виробляє Tesla.

З 15 жовтня Канада запровадить 25-відсоткові мита й на китайську сталь та алюміній.

Посольство Китаю в Канаді назвало цей крок «протекціоністським» та «політично мотивованим», додавши, що Канада проігнорувала правила Світової організації торгівлі.

Зазначимо, що США теж підвищують мита на імпорт китайських електромобілів до 100 відсотків. До того ж зростуть тарифи й на критично важливі мінерали, сонячну продукцію та батареї з КНР.

Відомо, що влада Китаю надає своїм виробникам величезні субсидії. Це дає змогу підприємствам заполоняти своєю продукцією світовий ринок і виставляти на неї нечувано низькі ціни, які буквально знищують конкурентів.

Примітно, що деякі китайські електромобілі навіть після введення мит залишаються трохи дешевшими, ніж європейські та американські аналоги.
Коротке посилання на цю сторінку:

Канада накладає 100-відсоткові мита на імпорт китайських електромобілівКонституційний суд Таїланду усунув прем’єра за поганий вибір міністраБолівія в умовах дефіциту нафти почала закуповувати дизельне пальне в Росії«Дуже емоційно»: глядачі описують церемонію відкриття Паралімпіади в ПарижіІзраїль відповів авіаударами на загибель людей на футбольному поліІлон Маск переносить штаб-квартири X та SpaceX з Каліфорнії до ТехасуНімеччина повертає прикордонний контроль на всіх сухопутних кордонахСім’ї раді новій програмі Байдена з набуття громадянства в СШАЗакриття заводів та звільнення працівників: Volkswagen оголосив про заходи економіїПівденна Корея стежить за кордоном після того, як її перетнули солдати КНДР

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: