19.07.2024
Телеканал NTD

Пожежі в Португалії: країна попросила допомоги в ЄС

Пожежі в Португалії: країна попросила допомоги в ЄС

У Португалії борються з лісовими пожежами. Їх понад 50. Полум'я охопило деякі центральні й північні регіони..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

У Португалії борються з лісовими пожежами. Їх понад 50. Полум’я охопило деякі центральні й північні регіони країни. Водночас на всій території вже кілька днів спекотно — понад 30 градусів. Ситуацію ускладнює і сильний вітер із поривами до 70 кілометрів за годину.

Згоріло кілька будинків і ще десятки — під загрозою. Відомо про сімох загиблих.

Евакуйовано деякі села, закрито автомагістралі. А влада Португалії попросила в ЄС додаткові літаки для скидання води. У боротьбі з вогнем бере участь коло 5300 пожежників.

На цих кадрах муніципалітет Нелаш. Тут полум’я наближається до житлових кварталів.

У Португалії та сусідній Іспанії цього року загалом зареєстровано менше пожеж, ніж зазвичай, бо початок року був дощовим. Однак літній період тут стає дедалі спекотнішим і сухішим, тому ризик виникнення пожеж зростає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежі в Португалії: країна попросила допомоги в ЄСГрецькому острову загрожує водна криза в розпал туристичного сезонуПідозрюваний у спробі замаху на Дональда Трампа постав перед судомРаптові повені в Ємені: десятки загиблихПрем’єр Ізраїлю представив Конгресу США звільнених заручників та похвалив військовиків ЦАГАЛуСмертоносна тиснява в Індії: щонайменше семеро загиблихЩе чотири тіла витягли з затонулої яхти техномагната Майка ЛінчаНа Тайвані стався землетрусЯпонський прем’єр Кісіда каже, що не переобиратиметьсяПід Афінами борються з лісовими пожежами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: