19.04.2024
Телеканал NTD

Дощу немає: жителі Амазонії потерпають через посуху

Дощу немає: жителі Амазонії потерпають через посуху

Річка Амазонка швидко міліє через торішню рекордну посуху та цьогорічний брак опадів. Усе це ускладнює навігацію..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Річка Амазонка швидко міліє через торішню рекордну посуху та цьогорічний брак опадів. Усе це ускладнює навігацію барж, які перевозять зерно, і відрізає від решти світу громади, що залежать від річкового транспорту.

Бразильська геологічна служба попередила, що рівень води в усіх річках басейну Амазонки з червня знижується. Як очікують, він опуститься нижче за свій історичний мінімум.

У Манаусі глибина річки Ріо-Негро становить 21 метр. 2023 року було 24 метри. Багато компаній тепер закликають поглиблювати дно річища, щоб уникнути торішніх перебоїв у транспортуванні.

Плавучі будинки, які раніше стояли на річці, тепер на суші, а рибалкам важко заробляти на життя.

[рибалка]:

«Коли тут сухо, усі страждають. Ми страждаємо. Ми боїмося, що посуха буде, як торік. Через неї все поросло травою, і ми нічого більше не могли тут зробити».

[рибалка]:

«Усе швидко пересихає, надто швидко. Цей сезон для нас дуже важкий. Ми живемо далеко, і ловити рибу дуже складно. Нам доводиться залишати каное в охоронця й платити за це».

На другу половину року прогнозували більше дощів через феномен Ла-Нінья, що охолоджує води Тихого океану біля екватора. Зазвичай він приносить більше вологи на північ Бразилії, а суху погоду — на південь.

Однак цьогоріч води Тихого океану не охолонули. Це разом із відсутністю дощів у 2023 році призвело до катастрофічної ситуації в Амазонії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дощу немає: жителі Амазонії потерпають через посуху4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у КаїріДо ДР Конго прибула перша партія вакцин проти віспи мавпАвстралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухівЯпонське фехтування на мечах стає популярнішим в АвстраліїАфриканка-бджолярка захищає бджіл та допомагає людямВООЗ оголосила глобальну надзвичайну ситуацію через спалах віспи мавп в АфриціУ центральному районі Будапешта проводять референдум про заборону короткострокової оренди житлаНародні цілителі допомагають розв’язувати проблему ВІЛ у Південній АфриціЄгиптянин захопився розведенням цінних порід курей і перетворив це на бізнес

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: