20.01.2024
Телеканал NTD

Лідер опозиції Венесуели просить притулку в Іспанії

Лідер опозиції Венесуели просить притулку в Іспанії

Кандидат у президенти від опозиції Едмундо Гонсалес прибув до Іспанії, щоб попросити притулку. Він залишив Венесуелу..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Кандидат у президенти від опозиції Едмундо Гонсалес прибув до Іспанії, щоб попросити притулку. Він залишив Венесуелу на тлі політичної та дипломатичної кризи через спірні вибори в липні.

Як заявило міністерство закордонних справ Іспанії, Гонсалес із дружиною в неділю прибули на військову базу «Торрехон-де-Ардос». 75-річний політик, якого США, ЄС та інші західні країни визнали переможцем виборів, утік за тиждень після того, як влада Венесуели видала ордер на його арешт. На батьківщині Гонсалеса звинувачують у змові з метою повалення влади та інших злочинах.

Віцепрезидент Венесуели заявила, що влада випустила опозиціонера, щоб запобігти політичній кризі.

Венесуельці, які живуть у Мадриді, по-різному відреагували на втечу Гонсалеса.

[Кармен Бенітес, венесуелка, яка живе в Мадриді]:

«Я відчула полегшення, бо нам треба його захистити. Мадуро не співчуватиме нікому, тому ця людина приїхала сюди, щоб захистити своє життя, щоб боротися за Венесуелу».

[Марія Седільйо, венесуелка, яка живе в Мадриді]:

«Це ганьба. Але це сталося не просто так, бо в такому віці, на його місці, я б насамперед дбала про свою безпеку. Тож сподіваймося, що з’явиться інша стратегія, щоб ми могли позбутися Мадуро назавжди».

[Паола Маріньйо, венесуелка, яка живе в Мадриді]:

«Трохи змішані почуття, бо це нагадує те, що сталося з Гуайдо та іншими. Ми сподівалися, що ситуація в політичному плані поліпшиться, тож це своєрідне потрясіння. Але це також зрозуміло, бо ми знаємо, що йому загрожувало».

Опозиція Венесуели оголосила, що вибори 28 липня завершилися переконливою перемогою Гонсалеса. Вона також опублікувала в мережі свої результати підрахунку голосів.

Мадуро відкинув усі такі твердження й заявив, що зупинив змову, яка мала на меті повалити його уряд.

Гонсалес — колишній дипломат. Він став опозиційним кандидатом у березні цього року після того, як лідерові опозиції Марії Коріні Мачадо, а потім і її наступниці заборонили брати участь у виборах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лідер опозиції Венесуели просить притулку в ІспаніїЄвропу затоплює: масштабні повені охопили кілька країн ЄСАрмія Ізраїлю визнала, що не змогла 7 жовтня захистити мирне населенняНетаньягу: «Інтенсивні бої проти ХАМАСу добігають кінця»Кенія відправила до Гаїті 400 поліціянтів на боротьбу з бандитамиІзраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»Великий караван мігрантів знову рухається в бік кордону СШАДосягнувши Місяця, Індія звертає свій погляд на СонцеНімеччина через напади з ножем посилить закони про зброю та імміграціюПівденна Корея стурбована випробуваннями дронів-камікадзе в КНДР

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: