20.12.2024
Телеканал NTD

До ДР Конго прибула перша партія вакцин проти віспи мавп

До ДР Конго прибула перша партія вакцин проти віспи мавп

Першу партію вакцин проти віспи мавп привезли до Демократичної Республіки Конго. Саме звідси почало поширюватися це..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Першу партію вакцин проти віспи мавп привезли до Демократичної Республіки Конго. Саме звідси почало поширюватися це вірусне захворювання. Коли спалах зафіксували у 12 країнах Африки, ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я світового рівня.

Зараз до країни прибуло 99 000 доз, вироблених у Данії. За вакцини сплатив Європейський Союз. Найближчим часом до ДР Конго доставлять ще 101 000 доз.

Загалом ЄС відправить до Африки 566 тисяч доз вакцин. Їх передусім постачатимуть до регіонів, де ризик поширення хвороби найбільший.

У ДР Конго вакцинація почнеться 8 жовтня. А до цього влада проводитиме інформаційно-просвітницьку кампанію, щоб подолати недовіру деяких верств суспільства до офіційної медицини.

З початку року в ДР Конго зареєстрували майже 20 000 імовірних випадків зараження віспою мавп. З них понад 5000 підтвердили. 655 осіб померло.

За межами Африки зараження виявили в Австралії, Швеції, а також на Тайвані та Філіппінах.

Симптоми віспи мавп схожі на ті, що й у звичайної віспи, але слабше виражені: підскакує температура, болить голова, також може бути нудота й блювання. На тілі з’являється висип. Здебільшого хвороба протікає в легкій та середньотяжкій формі. Існують поодинокі випадки смерті. Вірус найбільш небезпечний для дітей та підлітків.

Попередній спалах віспи мавп у світі був у 2022-23-му роках.
Коротке посилання на цю сторінку:

До ДР Конго прибула перша партія вакцин проти віспи мавп«Приберіть їх»: на південнокорейському острові навала оленівУ Сеулі тисячі лікарів знову вийшли на протестЧерез посуху Сицилія може втратити рідкісну породу кіз ГіргентанаЛюди в Пакистані переходять на сонячну енергію, але не заради екологічностіСтаріння населення Японії змінює ринок підгузківКатування та втеча від війни: урятовані в морі нелегальні іммігранти діляться своїми історіямиЄгиптянин захопився розведенням цінних порід курей і перетворив це на бізнесБджоли жалять лісорубів, охороняючи мангрові ліси КеніїВ’єтнам оговтується після удару «Ягі»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: