16.10.2024
Телеканал NTD

Тайфун «Шаньшань» налетів на Японію: є загиблі та постраждалі

Тайфун «Шаньшань» налетів на Японію: є загиблі та постраждалі

Щонайменше три людини загинуло, десятки постраждали й одна зникла безвісти після того, як потужний тайфун «Шаньшань»..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Щонайменше три людини загинуло, десятки постраждали й одна зникла безвісти після того, як потужний тайфун «Шаньшань» налетів на японський острів Кюсю. Влада попередила, що шторм може стати одним із найсильніших у регіоні за всю історію спостережень. Вона вже наказала евакуюватися мільйонам мешканців.

«Шаньшань» приніс зливи та ураганний вітер з поривами до 215 кілометрів за годину. У семи префектурах без електроенергії залишилося 250 000 домогосподарств. Скасовано понад 600 авіарейсів. Потяги на острові також багато де не ходять. Великі виробники тимчасово зупинили роботу деяких або і всіх заводів.

Водночас тайфун рухається повільно. Через це острів Кюсю заливає дощем. Метеорологи прогнозують, що за дві доби випаде приблизно половина середньорічної норми регіону.

Людей ще попереджають про можливі зсуви та каменепади в гірських районах. Також є небезпека виникнення штормових нагонів.

Як очікують, до вихідних «Шаньшань» наблизиться до центральних та східних регіонів Японії, зокрема до Токіо. Столицю накриють дощі та шквалистий вітер.

У Японії це вже другий тайфун за місяць. У середині серпня «Ампіл» порушив повітряне та залізничне сполучення в країні. Також були перебої з електропостачанням.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тайфун «Шаньшань» налетів на Японію: є загиблі та постраждаліВулиці перетворилися на річки: ураган «Деббі» налетів на американський штат ФлоридаСутички у Великій Британії після потрійного вбивства дітей у Саутпорті триваютьПомер кумир мільйонів — французький актор Ален ДелонГантер Байден визнав себе винним у справі про ухиляння від сплати податківКривава атака РФ на «Охматдит»: 2 загиблих, понад 50 постраждалихНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерівДосягнувши Місяця, Індія звертає свій погляд на СонцеПівденна Корея стежить за кордоном після того, як її перетнули солдати КНДРЗапеклі протести в Кенії: поліція стріляє по протестувальниках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: