16.11.2024
Телеканал NTD

4000 людей утекли від насильства банд на півдні Мексики

4000 людей утекли від насильства банд на півдні Мексики

Понад 4000 осіб на півдні Мексики мусило втекти до сусіднього міста після того, як банди зчинили..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Понад 4000 осіб на півдні Мексики мусило втекти до сусіднього міста після того, як банди зчинили стрілянину й спалили будинки та авто жителів.

[потерпілий]:

«Вони почали стріляти близько восьмої вечора. Опівночі почали палити будинки. Ми сховалися. Наступного дня вони спалили решту жител. Повернулися серед білого дня у військовій формі та зі зброєю великого калібру».

Коли злочинні угруповання атакували місто Тіла штату Чіапас, місцеві жителі спочатку ховалися в будинках, а потім утекли до сусіднього міста Яхалон.

[Еріка Утрілья, голова Системи інтегрального розвитку в Яхалоні]:

«У нас приблизно 4000 переселенців, але дехто приходить у різний час, тому іноді тут спить коло 350 осіб».

Це наслідки нападу: обпалені авто, згорілі будинки та порожні вулиці. Люди повертатися поки що бояться.

[потерпілий]:

«Вони спалили два мої будинки та квартиру, бо я з цього живу. Вони також спалили дві мої машини. Тож тепер я залишився на вулиці».

Президент Мексики заявив, що для захисту населення відправив армійців. Водночас він зазначив, що насильство спалахнуло внаслідок конфліктів між місцевими жителями.

Прокуратура штату Чіапас повідомила, що затримали принаймні шістьох підозрюваних.
Коротке посилання на цю сторінку:

4000 людей утекли від насильства банд на півдні МексикиУ США щодо лідерів ХАМАСу порушили кримінальні справиУ Великій Британії затримали підозрюваного в убивстві дружини та дочок коментатора BBCІзраїльські військовики врятували ще одного заручника ХАМАСуНа закритті Олімпіади в Парижі з даху стадіону спустився Том КрузМасові протести охопили Венесуелу після перемоги Ніколаса Мадуро на виборах«День апокаліпсиса»: мешканці Ханоя прибирають після супертайфуну17 тисяч паломників урятували в індійських ГімалаяхСутички у Великій Британії після потрійного вбивства дітей у Саутпорті триваютьЯпонія осудила Північну Корею за запуск ракет

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: