20.12.2024
Телеканал NTD

«День апокаліпсиса»: мешканці Ханоя прибирають після супертайфуну

«День апокаліпсиса»: мешканці Ханоя прибирають після супертайфуну

Супертайфун «Ягі», найпотужніший цього року в Азії, ослаб до тропічної депресії, пройшовши через В'єтнам, китайську провінцію..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Супертайфун «Ягі», найпотужніший цього року в Азії, ослаб до тропічної депресії, пройшовши через В’єтнам, китайську провінцію Хайнань та Філіппіни. Згідно з попередніми даними, лихо забрало десятки життів. У самому лише В’єтнамі — щонайменше 14 осіб.

Метеорологічне агентство країни вже знизило рівень небезпеки тайфуну, однак попередило про ризик повеней та зсувів.

«Ягі» став найсильнішим у В’єтнамі за останні десятиліття. У Ханої загинуло щонайменше три людини. Ще чотири — у наслідок зсуву ґрунту в провінції Хоабінь, що приблизно за сто кілометрів від столиці.

[житель Ханоя]:

«Це був потужний шторм, який вирвав із корінням багато дерев, зірвав дахи. Багато хто постраждав через руйнування. Є загиблі».

[житель Ханоя]:

«Шторм спустошив місто. Дерева падали на будинки, авто та людей, завдаючи величезної шкоди Ханою та країні».

«Ягі» порушив електропостачання й телекомунікації. У столиці сталася повінь, яка завдала шкоди деревам та будинкам.

[житель Ханоя]:

«Може знадобитися три-чотири роки, щоб це місце знову стало таким, як раніше, бо збитки величезні. Це просто день апокаліпсиса. Ніколи ще шторм не завдавав нам стільки втрат».

[жителька Ханоя]:

«Вода ще не відступила, тому ми не змогли повністю оцінити шкоду, але ми можемо сказати, що вона серйозна».

[житель Ханоя]:

«У мене обвалився дах, упала стеля. Моя побутова техніка та електронні пристрої зіпсовані, нічого не залишилося».

На Філіппінах і в Китаї «Ягі» забрав десятки життів. Швидкість вітру сягала 245 кілометрів за годину. У Китаї без електрики залишилися сотні тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

«День апокаліпсиса»: мешканці Ханоя прибирають після супертайфунуКитай більше не відправлятиме своїх дітей на усиновлення за кордон«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повеніПід Афінами борються з лісовими пожежамиПосли Ізраїлю та США закликали РБ ООН осудити ХАМАСФіліппіни звинувачують Китай в атаці на їхнє судно в спірних водах Південнокитайського моряДжуліан Ассанж вийшов із британської в’язниці та полетів до АвстраліїОбмеження на рідини в 100 мл повертаються до аеропортів ЄСКривава атака РФ на «Охматдит»: 2 загиблих, понад 50 постраждалихСпецпрокурор Джек Сміт знову висунув звинувачення проти Трампа

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: