06.10.2024
Телеканал NTD

Легендарне купе Alfa Romeo показали на березі озера Комо в Італії

Легендарне купе Alfa Romeo показали на березі озера Комо в Італії

П'ять легендарних моделей Alfa Romeo прикрасили стоянку біля розкішної вілли д'Есте на березі озера Комо в..

Дата завантаження: 2024-07-06

video

П’ять легендарних моделей Alfa Romeo прикрасили стоянку біля розкішної вілли д’Есте на березі озера Комо в Італії. Усі вони належать до лінійки 6C — автомобілів із 6-циліндровим двигуном. Але головним експонатом виставки є купе Villa d’Este. Таку назву модель дістала після того, як 1949 року перемогла тут у конкурсі елегантності.

[Марко Макаус, керівник проєкту Villa d’Este]:

«Саме ця лінійка створила легендарний образ Alfa Romeo. Особливо велику роль відіграли спорткари, які перемагали на всіх можливих перегонах. Ця серія перетворила Alfa Romeo на бренд, який досі має важливе місце серед сучасних спортивних автомобілів».

Серію 6C випускали з 25-го по 54 рік. 6C 1500 — перший у лінійці.

[Ренато Саглімбені, власник автомобіля Alfa Romeo 6C 1500]:

«Це мій 6C 1500 — чотиримісний, туристичний, із кузовом від англійської фірми Vanden Plas. Мало хто знає, що в Англії було багато виробників кузовів. На мій погляд, це надавало автомобілям екзотичного вигляду. Ми звикли бачити Alfa Romeo з чисто італійським кузовом, можливо червоним, від Zagato і Pininfarina. Водночас англійські фірми з початку століття створювали кузови в стилі Gran Turismo».

Проте вся лінійка Alfa Romeo 6C вплинула на автомобільний світ.

[Мікеле Казірагі, експерт з автомобілів Alfa Romeo]:

«Alfa Romeo 6C став інноваційним зі стилістичного погляду. Було створено безліч кузовів — і стандартних, і зроблених на замовлення — з дуже елегантними, особливими та сучасними лініями. Alfa Romeo 6C 2500 Villa d’Este стала вершиною еволюції, оскільки є останньою версією».

Villa d’Este — одна з найпопулярніших серед колекціонерів. У світі залишилося щонайбільше 25 таких моделей. Ціна може сягати мільйонів євро.

[Дірк Спірс, власник автомобіля Alfa Romeo Villa d’Este]:

«Думаю, це один із найкрасивіших автомобілів з будь-коли створених. <…> Тут є машини трохи молодші, і можна простежити, як удосконалювали дизайн, як переміщали фари, і як автомобіль раптом став досконалим».

Італійський виробник автомобілів був заснований 1910 в Мілані під назвою A.L.F.A., тобто Публічна компанія «Ломбардський автомобільний завод». За п’ять років його купив італійський інженер Нікола Ромео. Так з’явився бренд Alfa Romeo. Нині він належить нідерландській компанії Stellantis.
Коротке посилання на цю сторінку:

Легендарне купе Alfa Romeo показали на березі озера Комо в ІталіїКитайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у ЄвропіПекінський автосалон — 2024: новинки від Porsche, Mini та FordУ Єгипті вперше з’явилася служба електричних таксіВінтажні авто взяли участь у ралі в АргентиніАвтомобільна промисловість у Марокко готується до ери електромобілівКитайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринокХорватський стартап організовує службу безпілотних таксі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: