28.08.2024
Телеканал NTD

Авто з новою концепцією показали на виставці MWC в Барселоні

Авто з новою концепцією показали на виставці MWC в Барселоні

Літальне авто привезли зі США на виставку Mobile World Congress, що в Барселоні. Поки що це..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Літальне авто привезли зі США на виставку Mobile World Congress, що в Барселоні. Поки що це прототип, але вже наприкінці наступного року він може стати на конвеєр.

Концепт створила одна каліфорнійська компанія. Він може злітати й сідати вертикально. Гвинти приховані в кузові автомобіля. Водночас корпус являє собою повітропроникну сітку.

Після зльоту кузов розвертається вертикально, і машина перетворюється на своєрідний біплан. Кабіна теж повертається, тому водій та пасажир залишаються в нормальному положенні.

[Костянтин Кислий, працівник компанії-розробника]:

«Це справжній літальний автомобіль, схожий на той, який ми знаємо з наукової фантастики».

Компанія вже створила два прототипи. Обидва робочі. Кожен вміщує дві людини. Мета розробників — досягти того, щоб автомобіль міг на одному заряді проїжджати 320 кілометрів і стільки ж пролітати.

[Костянтин Кислий, працівник компанії-розробника]:

«В автомобіля вісім електричних двигунів. Ми використовуємо доступні літій-полімерні акумулятори, бо хочемо вийти на ринок якнайшвидше. Ми не зациклені на конкретному силовому агрегаті, тому можемо використовувати, наприклад, водневий двигун».

Якщо дозволять закони, то почнеться виробництво серійних зразків. Спочатку вони коштуватимуть по 300 000 доларів. Та, коли машин випускатимуть багато, їхня ціна впаде до рівня звичайного автомобіля.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: