04.08.2024
Телеканал NTD

Як харчові відходи допомагають фермерам у Дубаї

Як харчові відходи допомагають фермерам у Дубаї

Ці харчові відходи, безумовно, потраплять у контейнер для сміття, але не опиняться на звалищі. Їх доставлять..

Дата завантаження: 2024-07-04

video

Ці харчові відходи, безумовно, потраплять у контейнер для сміття, але не опиняться на звалищі. Їх доставлять на переробне підприємство в Дубаї. Уже кілька років місцевий стартап збирає харчові відходи в ресторанах міста. Із залишків їжі роблять добрива.

[Юсеф Чехад, співзасновник переробної компанії]:

«Ми живемо серед пісків, але можемо перетворити їх на родючий ґрунт. Так ми допоможемо сільськогосподарському сектору, а також захистимо та зміцнимо продовольчу безпеку країни».

Зібравши харчові відходи, їх сортують. Потім компостують. Процес триває від 8 до 12 тижнів.

[Юсеф Чехад, співзасновник переробної компанії]:

«Під час компостування відходи треба постійно перевертати. Також потрібне природне сонячне світло й тепло. Це гарантує, що процес пройде як слід».

До компостування також залучають бактерії, гриби та дощових черв’яків. Готове добриво пакують у мішки. Потім воно надходить на ферми в усіх Арабських Еміратах.

[Хамад Халфан аль-Мутава, фермер]:

«У вирощуванні сільськогосподарських культур дуже важливі натуральні органічні добрива. Я помітив, що ці добрива не пахнуть. І це додатковий плюс сучасної продукції».

У переробній компанії називають добриво «коричневим золотом». Але їхня діяльність корисна не тільки фермерам.

[Юсеф Чехад, співзасновник переробної компанії]:

«Ми позбавили звалища тисячі тонн харчових відходів. Так вдалося запобігти попаданню в атмосферу 1,2 тонни вуглекислого газу».

Стартап робить добрива з 2021 року. Харчові відходи йому постачає понад сто ресторанів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як харчові відходи допомагають фермерам у ДубаїНародні цілителі допомагають розв’язувати проблему ВІЛ у Південній АфриціНа Канарських островах протестують проти масового туризмуПольські діти раді скасуванню домашнього завдання, а ось батьки спантеличеніСирійські біженці в Лівані скаржаться на «вороже середовище»Тепловий стрес охоплює дедалі більше територій Європи3D-друковані будинки допомагають упоратися з житловою кризою в КеніїНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: