27.10.2024
Телеканал NTD

У Єгипті вперше з’явилася служба електричних таксі

У Єгипті вперше з'явилася служба електричних таксі

У Єгипті стартувала перша в країні служба електричних таксі. На дороги в новій столиці Єгипту вийшло..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

У Єгипті стартувала перша в країні служба електричних таксі. На дороги в новій столиці Єгипту вийшло поки що десять машин. Загалом планують використовувати 145 електромобілів.

Службу електротаксі відкрили за сприяння міністерства транспорту Єгипту та Арабського союзу наземного транспорту.

[Джордж Майкл, директор компанії-оператора]:

«Від будь-якої іншої компанії-перевізника нас відрізняє те, що всі наші автомобілі працюють на екологічно чистій енергії. Це електромобілі, що, звісно, ​​допомагає знизити рівень забруднення довкілля».

Таксі оснащено провідними системами безпеки, зокрема камерами та датчиками. У салоні працює відеоспостереження. Підтримується постійний зв’язок із центральним диспетчерським пунктом. Багатьом клієнтам важливо, що ця служба таксі не приватна, а державна.

[Ахмед Мохамед, пасажир]:

«У багатьох сім’ях дівчата або жінки їдуть кудись у пізні години. Таке таксі для них дуже безпечне, бо камера в салоні записує все, що відбувається».

У парку електротаксі будуть машини двох моделей — Chevrolet Bolt та MG4 Electric.

[Саїд Саєд, водій таксі]:

«Автомобілі з бензиновим двигуном часто ламаються, і деякі люди переобладнують свої машини, щоб вони працювали на газі. Але бензин і газ мають недоліки, а майбутнє, як відомо, за електрикою».

Електротаксі можна викликати через додаток. Оплату приймають як готівкою, так і банківською карткою.

Нову столицю Єгипту почали будувати через перенаселення Каїра. Вона розташована в пустелі за 45 кілометрів від старої столиці.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Єгипті вперше з’явилася служба електричних таксіВінтажні авто взяли участь у ралі в АргентиніКитайські компанії здешевлюють електромобілі в боротьбі за ринокПекінський автосалон — 2024: новинки від Porsche, Mini та FordКитайські електромобілі Leapmotor продаватимуть у ЄвропіЛегендарне купе Alfa Romeo показали на березі озера Комо в ІталіїРалі OneLife: 70 суперкарів іменитих брендів приїхали до столиці КосоваХорватський стартап організовує службу безпілотних таксіАвтомобільна промисловість у Марокко готується до ери електромобілів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: