27.11.2024
Телеканал NTD

Усе рожеве: у Литві влаштували фестиваль холодного борщу

Усе рожеве: у Литві влаштували фестиваль холодного борщу

Подвійний рекорд побили у Вільнюсі. 1200 осіб одночасно з'їли холодний борщ. Стіл був завдовжки 362 метри...

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Подвійний рекорд побили у Вільнюсі. 1200 осіб одночасно з’їли холодний борщ. Стіл був завдовжки 362 метри. Досягнення присвятили фестивалю холодного борщу. Литовською цю страву називають «шалтибарщай».

[Довіле Александравічене, голова Вільнюського агентства розвитку]:

«Улітку ми не можемо й дня прожити без цього борщу. І старі, і молоді їдять холодний борщ щодня. Тому ми запрошуємо всіх приїхати до Вільнюса та покуштувати цей борщ. Він унікальний, дуже гарний та рожевий».

У Литві холодний борщ переважно готують із буряків, огірків та кефіру. Додають круто зварені яйця, а ще зелень. Подають із гарячою відварною картоплею. Але кожен може класти що завгодно на свій смак.

[Рита Керсуліте, кухарка]:

«Це наш найкращий суп. З цим погодяться всі литовці. Це частина нашої культури. Усі литовці люблять холодний борщ, приготований за улюбленим рецептом».

Під час фестивалю також провели конкурс із забігу з борщем на таці. Завдання — пробігти 600 метрів, не розливши ані краплини.

Ну а для тих, хто хоче тільки повеселитися, поставили 50-метрову надувну гірку. З’їхавши із неї, потрапляєш у таку ж надувну миску з борщем.
Коротке посилання на цю сторінку:

Усе рожеве: у Литві влаштували фестиваль холодного борщуЖінка без ніг та пальців на руках учиться водити машинуІракський астроном-аматор приносить на набережну телескоп, щоб люди милувалися МісяцемТроє поросят й асани: йога зі свинями стає дедалі популярнішоюПустеля Атакама в Чилі дивує рідкісним зимовим цвітіннямУ Новому Південному Уельсі відкриється ветклініка для коалВідома японська компанія створила теплові насоси для носорогів Честерського зоопаркуКонкурс двійників Гарфілда влаштували в МалайзіїЗаплив на гумових камерах для тракторних коліс влаштували в КосовіЄгиптянка знайшла спокій у монотонній роботі ліфтера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: