27.05.2024
Телеканал NTD

Іракський астроном-аматор приносить на набережну телескоп, щоб люди милувалися Місяцем

Іракський астроном-аматор приносить на набережну телескоп, щоб люди милувалися Місяцем

Подивитися на Місяць у телескоп можна на набережній в Басрі, що в Іраку. Послугу пропонує астроном-аматор..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Подивитися на Місяць у телескоп можна на набережній в Басрі, що в Іраку. Послугу пропонує астроном-аматор Алі Тахер. Бере лише 1000 динарів. Це менше ніж долар.

Алі — держслужбовець. У вільний час вивчає астрономію. Хоче ділитися знаннями з іншими.

[Алі Тахер, астроном-аматор]:

«Я намагаюся надати людям відповідне місце й даю стілець, щоб вони милувалися Місяцем з комфортом, без обмежень та поспіху, роблячи це у своєму ритмі».

Алі відповідає на запитання або розповідає про зірки чи планети. Але все ж частіше говорить про Місяць. Він ближчий до Землі, і його ліпше видно.

[Хамза Аббас, житель Басри]:

«Дізналися, що на Місяць падають метеорити, і він майже без атмосфери».

В арабській культурі заведено порівнювати з Місяцем дівчат і жінок, щоб підкреслити їхню красу. З Місяцем порівнюють і важливих персон. Тому Алі написав на своєму рекламному оголошенні: «Подивися на себе за 1000 динарів».
Коротке посилання на цю сторінку:

Іракський астроном-аматор приносить на набережну телескоп, щоб люди милувалися МісяцемВетеринар із Нідерландів лікує коней та ослів у Єгипті1000 клаптикових ковдр привезли майстри з різних країн на виставку в СШАПереможницю Вестмінстерського дог-шоу пригостили обідом у ресторані в Нью-ЙоркуУ Празькому зоопарку народився рідкісний китайський панголінПекінес став найстрашнішим собакою у світіАвстралійські діти діляться досвідом, як відкрити свій бізнесУ зоопарку в Берліні оголосили клички двох суматранських тигренятТроє поросят й асани: йога зі свинями стає дедалі популярнішоюЖінка без ніг та пальців на руках учиться водити машину

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: