27.10.2024
Телеканал NTD

Собаки підкорюють хвилі на чемпіонаті із серфінгу в Іспанії

Собаки підкорюють хвилі на чемпіонаті із серфінгу в Іспанії

Десятки собак, а також їхні власники стали на серфборди та вирушили підкорювати хвилі біля узбережжя Суансеса,..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Десятки собак, а також їхні власники стали на серфборди та вирушили підкорювати хвилі біля узбережжя Суансеса, що на півночі Іспанії. Тут проходить чемпіонат Європи із серфінгу із собаками.

Деякі чотирилапі вихованці лише напередодні змагань уперше стали на дошку для серфінгу. Один із них шнауцер із кличкою Кай.

[Вероніка Ломбрана, серферка]:

«Ми спробували це вчора — йому сподобалося, тож я вирішила взяти участь. Усе пройшло чудово. Я прекрасно провела час із собакою, але в кінці трохи злякалася, бо нас накрила хвиля. А потім ми закінчили кататися. Але це було чудово. Відчуття дивовижні».

На змагання приїхала й 11-разова чемпіонка Іспанії з бодибордингу Дева Мартін Солар. Із собою взяла двох веймарських лягавих — Балу та Привида. Обидва почуваються на хвилях упевнено.

[Дева Мартін Солар, серферка]:

«Що більше собака проводить часу у воді, то більше до цього звикає і то більше дістає задоволення. Гадаю, собаці корисно ходити у воду з господарем. А якщо ви любите серфінг, то дуже приємно кататися із собакою».

Змагання організувала компанія з виробництва кормів для домашніх тварин.

[Мануель Кальво, працівник компанії-організатора]:

«Ми заохочуємо займатися спортом разом із собаками, бо в цьому є багато хорошого. Це добре і для вихованця, і для людини. Особливо це стосується собак: собака, який займається спортом, більш врівноважений і здоровий, тому вдома він набагато спокійніший».

Ще одна мета організаторів — надихнути людей забирати собак із притулків. Також вони сподіваються, що власники тварин рідше відмовлятимуться від вихованців.

Чемпіонат Європи із серфінгу із собаками пройшов утретє. Цього року перемогли Хуан Мануель Сантьяго та його лабрадор із кличкою Коа.
Коротке посилання на цю сторінку:

Собаки підкорюють хвилі на чемпіонаті із серфінгу в ІспаніїПекінес став найстрашнішим собакою у світіЕкіпаж вітрильника «Амеріго Веспуччі» ознайомить американців з італійською культуроюТроє поросят й асани: йога зі свинями стає дедалі популярнішою1000 клаптикових ковдр привезли майстри з різних країн на виставку в СШАКонкурс двійників Гарфілда влаштували в МалайзіїУ Празькому зоопарку народився рідкісний китайський панголінУ паризькій пекарні з’явився хліб з олімпійською символікоюУсе рожеве: у Литві влаштували фестиваль холодного борщуАвстралійські діти діляться досвідом, як відкрити свій бізнес

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: