24.08.2024
Телеканал NTD

Синій дім став популярним туристичним місцем Сеула

Синій дім став популярним туристичним місцем Сеула

У Сеулі нова цікавинка — Синій дім. Раніше колишній президентський палац був закритим для сторонніх, а..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У Сеулі нова цікавинка — Синій дім. Раніше колишній президентський палац був закритим для сторонніх, а тепер ним можна прогулятися.

Комплекс так назвали через бірюзову черепицею. Загалом її 150 тисяч штук. Для міцності кожну було відлито індивідуально.

Уперше за 74 роки корейці можуть зазирнути в середину палацу. Охочих чимало.

[відвідувач]:
«Я вдячний, що Синій дім відкрили для публіки. Уперше за 74 роки. Дуже радий тут бути».

Але є обмеження — 39 тисяч осіб на день. А оскільки охочих значно більше, тому влада Сеула розігрує вхідні квитки на спеціальній лотереї.

Синій дім відкрили завдяки рішенню нового президента Південної Кореї Юн Сок Йоля переїхати з мальовничого палацу до комплексу міністерства оборони, який розташований у центрі столиці.

Власник млина, що на давньому ринку біля Синього дому, надіється, що туристи пожвавлять місцевий бізнес.

[власник млина]:
«За адміністрації колишнього президента Лі Мьон Бака було багато протестів, дуже важко було добиратися до цього району. Машини не могли проїхати — доводилося йти пішки. Синій дім — це гарне місце. До нашого району почало приїжджати більше людей. Та однаково сумно, що президент не тут».

Синій дім — це комплекс будівель, збудованих у традиційному корейському стилі. Тут є сади й парк із мальовничими стежками, віковими деревами, фонтанами, скульптурами та альтанками.
Коротке посилання на цю сторінку:

Синій дім став популярним туристичним місцем СеулаМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврів«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській ПатагоніїЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуНові протези дають змогу відчувати температуру предметівСербські археологи розкопали давньоримську тріумфальну аркуДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думали

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: