20.01.2024
Телеканал NTD

Ідеально зручні велосипедні сидіння розробили в Чехії

Ідеально зручні велосипедні сидіння розробили в Чехії

Страждання від незручного велосипедного сидіння вже позаду. Одна чеська компанія розробляє Joyseat, що з англійської перекладається..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Страждання від незручного велосипедного сидіння вже позаду. Одна чеська компанія розробляє Joyseat, що з англійської перекладається як «сидіння радості». Обіцяє, що на ньому буде так само зручно, як на м’якому кріслі.

Для цього знімають мірки з кожного окремого велосипедиста і створюють індивідуальні сидіння.

[Іржи Дузар, співзасновник компанії]:
«Ми розпочали цей проєкт, бо просто не могли знайти відповідне велосипедне спорядження для себе. І під велосипедним спорядженням я маю на увазі велосипедне сидіння».

Водночас приїжджати та знімати мірки не треба. Клієнту надсилають шматок спеціальної піни з ефектом пам’яті. Клієнт сідає на неї, а потім фотографує заглиблення з дев’яти різних ракурсів.

Зображення завантажують у свій обліковий запис на вебсайт компанії.

Там треба вказати вид велосипеда, тип їзди, а також скільки кілометрів проїжджаєш на рік.

Потім індивідуальне сидіння друкують на 3D-принтері й відправляють поштою.

[Лукас Заградничек, велосипедист]:
«Так-так, воно зовсім інше. На ньому значно комфортніше».

Інші фірми друкують на 3D-принтері лише деякі частини велосипедних сидінь. Але вони орієнтуються тільки на ширину сідничних кісток. А чеська компанія враховує повну анатомію людини. На думку розробників, це назавжди позбавить тертя й синців.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ідеально зручні велосипедні сидіння розробили в ЧехіїЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАБерезень 2024 став найспекотнішим в історії«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думали

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: