28.12.2024
Телеканал NTD

Кава на мило: бідні жінки Конго будують бізнес

Кава на мило: бідні жінки Конго будують бізнес

Раніше ці жінки тяжко працювали на полях свого села на сході Демократичної Республіки Конго. Грошей ледь..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Раніше ці жінки тяжко працювали на полях свого села на сході Демократичної Республіки Конго. Грошей ледь вистачало, щоби прогодувати сім’ю.

А тепер вони — бізнес-леді. Їхній продукт — кава. Хоч і збирають вручну, зате свій. Завдяки кооперативу, що об’єднує дрібних фермерів, бідні жительки Конго безплатно отримують саджанці й мають стабільний дохід.

[Соланж Квіджа Кахірірі, засновниця кооперативу]:
«Якщо поглянути на індустрію кави, у ній, як і раніше, домінують чоловіки. Жінки працюють у полях. Дуже мало жінок стають повноправними учасниками ринку».

У ДР Конго вирощують робусту й арабіку. У цій частині Центральної Африки температура й вологість упродовж року однакова, а тому кавові зерна високої якості та мають багатий і насичений смак.

Проте жінки не просто готують сировину, але й роблять з неї кавове мило. На цій фабриці 100 жінок щотижня виготовляє 5000 брусків.

[Маман Нсімір, учасниця кооперативу]:
«Наш кавовий кооператив дуже добрий. Тепер можу прогодувати сім’ю».

Але робота тяжка. Повністю ручна, бо тут часто зникає електропостачання. Іноді світла немає по пів місяця. Процес виробництва кавового мила триває три тижні.

Ще одна проблема — немає доріг. Ферми зазвичай розташовані у віддалених сільських районах, звідки складно привозити каву на виробництво. Але жінки однаково радіють тим можливостям, які вже мають.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кава на мило: бідні жінки Конго будують бізнесКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуКанада обмежить час роботи для іноземних студентівРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життя2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світу100-річний олімпійський чемпіон Франції готується нести смолоскип Ігор 2024 рокуВ Аргентині намагаються врятувати південних королівських крабівКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуНа Кубі закінчується паливо?

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: