26.11.2024
Телеканал NTD

На грецькому острові Тілос більше немає сміттєзвалища

На грецькому острові Тілос більше немає сміттєзвалища

Звалище на грецькому острові Тілос закрили назавжди. Три роки тому тут майже повністю розпрощалися із неекологічними..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Звалище на грецькому острові Тілос закрили назавжди. Три роки тому тут майже повністю розпрощалися із неекологічними джерелами енергії, а тепер на острові не буде і сміття. З цим завданням справляється новий сміттєпереробний завод.

На острові постійно живе 500 осіб, але влітку тут багато туристів. Цього року очікують, що приїде 30 тисяч відпочивальників. Раніше все сміття відвозили на так званий санітарний полігон.

[Марія Камма-Аліфері, голова Тілосу]:
«Уявіть, що це місце було санітарним полігоном, який перетворився на сміттєзвалище. Тобто роботу не виконували належним чином. Тепер нічого такого тут нема».

Жителів острова попросили фасувати відходи. Це полегшує роботу працівників заводу. Наразі на ньому переробляють понад 80 % зібраного сміття. З нього виготовляють скло, цементну суміш, добрива, картон, папір і пластикову мотузку. Те, що не годиться для перероблення, подрібнюють і використовують у будівництві. За тиждень через завод проходить дві тонни сміття.

[Афанасіос Поліхронопулос, директор компанії з перероблення відходів]:

«Ми знаходимо застосування всьому сміттю. Тому можемо сказати, що маємо острів без відходів. І ми дуже цим пишаємося».

Тілос також став першим островом Середземного моря, який не залежить від викопних джерел енергії. У 2019 році тут відкрилася гібридна вітро-сонячна електростанція, яка також оснащена акумуляторною батареєю розміром із причіп вантажівки. Ця система безперебійно забезпечує острів електроенергією.
Коротке посилання на цю сторінку:

На грецькому острові Тілос більше немає сміттєзвалища«Скелет панди»: новий вид незвичайної морської істоти відкрили в ЯпоніїЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянАстрономи знайшли найяскравіший об’єкт у Всесвіті з чорною дірою в центріБерезень 2024 став найспекотнішим в історіїЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати ракНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: