20.05.2024
Телеканал NTD

На Філіппінах із банерів роблять тротуарну плитку

На Філіппінах із банерів роблять тротуарну плитку

Понад 120 невеликих вантажівок — стільки банерів зібрали в столиці Філіппін після президентських виборів. Раніше їх..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Понад 120 невеликих вантажівок — стільки банерів зібрали в столиці Філіппін після президентських виборів. Раніше їх відвезли б на звалище. Але цього разу плакати забрав місцевий сміттєпереробний завод.

Рекламні постери здебільшого зроблено з банерної тканини. Це сітка з поліестеру з усілякими наповнювачами-пластифікаторами. Найчастіше це вінілові полімери.

[Олівер Вільямена, співробітник заводу]:
«Перероблення відходів — це один зі способів зменшити викиди парникових газів. Відомо, що, опинившись на звалищі, ці плакати та інші агітаційні матеріали розкладаються й виділяють газ».

На заводі банери подрібнюють і перетворюють на брикети у формі цегли й тротуарної плитки.

[Олівер Вільямена, співробітник заводу]:

«Ось така плитка виходить після литва. Вона поки що гаряча. За дві години охолоне, і готовий продукт буде ось таким».

Пластикову цеглу й плитку використовують для упорядкування міста. Приміром, викладають доріжки в парках і в школах.

Президентські вибори на Філіппінах відбулися 9 травня. У них брали участь шість кандидатів. Під час передвиборчої кампанії вся столиця була в агітаційних банерах.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Філіппінах із банерів роблять тротуарну плиткуКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органБезпілотний вертоліт НАСА на Марсі визнано неробочимВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиУ Дубаї корали вирощують по-новомуДо нас летить одна з найяскравіших відомих кометПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимуму

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: