18.06.2024
Телеканал NTD

У Кенії десятки слонів переселяють із заповідника до національного парку

У Кенії десятки слонів переселяють із заповідника до національного парку

Кенійські рейнджери з гелікоптерів оглядають заповідник Мвеа. Вони вистежують слонів. Їм треба знайти й на якийсь..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Кенійські рейнджери з гелікоптерів оглядають заповідник Мвеа. Вони вистежують слонів. Їм треба знайти й на якийсь час приспати 50 цих тварин. Тут триває масштабна операція їх переселення.

Площа заповідника Мвеа — усього 42 квадратні кілометри. Він розрахований на трохи більше ніж пів сотні слонів. Але їх тут уже 156.

[Ісаак Леколул, ветеринар]:

«Якщо на невеликій території їх так багато, то природні ресурси виснажуються. Наша операція — один із заходів, спрямованих на пом’якшення наслідків. Ми частково знімемо навантаження зі середовища існування, і екосистема відновиться, що дасть змогу жити тут іншим видам».

Переселити слонів також мусили через скарги селян.

[місцева мешканка]:

«Слони нам заважали, але зараз ми полегшено видихнули. Наші діти не могли ходити вранці до школи, бо боялися зустрітися зі слонами».

Приспавши, слонів обережно поміщають у великі вантажівки. Потім відвозять до Національного парку Абердер. Його площа перевищує 760 квадратних кілометрів. Тож там для слонів буде вдосталь місця та їжі.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Кенії десятки слонів переселяють із заповідника до національного паркуМайже третина людей у світі недостатньо рухаєтьсяУ Зімбабве браконьєр відсидів у в’язниці й став захисником природиЗцілення отрутою: житель Іраку використовує бджіл, щоб лікувати хворихСобакам у польській армії нададуть званняВООЗ оголосила глобальну надзвичайну ситуацію через спалах віспи мавп в АфриціСербське озеро Русанда вперше пересохло повністю через посухуФермери Зімбабве намагаються заробити на зростанні світового попиту на лохинуДвоє австралійців створили вулики, які дають змогу отримувати більше медуЯкі загадкові симптоми змушують жінок видаляти грудні імпланти

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: