24.11.2024
Телеканал NTD

Експерти оголосили індійську річку Ямуну «повністю мертвою»

Експерти оголосили індійську річку Ямуну «повністю мертвою»

Відсутність будь-якого життя та токсична піна на поверхні. Індійську річку Ямуну екологи оголосили «повністю мертвою». Індуїсти..

Дата завантаження: 2024-10-24

video
play-sharp-fill

Відсутність будь-якого життя та токсична піна на поверхні. Індійську річку Ямуну екологи оголосили «повністю мертвою».

Індуїсти вважають цю річку завдовжки 1376 кілометрів священною. Це найдовша й багатоводна притока Гангу — ще однієї священної в індуїзмі річки.

[Вімленд Джа, еколог]:

«Вода в Ямуні чорна цілий рік, крім місяців, коли йде дощ. На поверхні річки багато піни, і це відбувається не вперше. Фактично протягом усього року в річці є піна».

Екологи кажуть, що з дна річки періодично підіймається метан. Також у воді виявили кишкову паличку.

[Вімленд Джа, еколог]:

«Причини цього забруднення насправді відомі, бо туди скидають промислові стічні води фактично без очищення. До неї потрапляє великий обсяг міських відходів. Щодня в річку скидають майже 3500 мільйонів літрів відходів».

Індія зіткнулася з екологічною кризою. Уже ось як десять років влада намагається очистити найбільші річки країни, у яких мільйони людей щороку проводять релігійні ритуали.

Експерти кажуть, що, якщо не вжити радикальних заходів, то скоро занурюватися в ці води, а тим більше використовувати їх для пиття буде небезпечно не лише для здоров’я, а й навіть для життя.
Коротке посилання на цю сторінку:

Експерти оголосили індійську річку Ямуну «повністю мертвою»«Харон» плавить міста Європи: температура сягає 40 градусівЯк шанувальники Олімпіади економлять на проживанніПакистан готується до пацієнтів з віспою мавп, а ДР Конго чекає на вакцинуКолишні казарми жандармерії в центрі Парижа перетворили на доступне житлоООН: країни на півдні Африки переживають найгіршу продовольчу кризу за десятиліттяІзраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щепленняЯк у Франкфурті змагалися водії трамваївНайбільше за 1000 років лихо: сім’я втратила все через ураган «Гелен»Обмеження на рідини в 100 мл повертаються до аеропортів ЄС
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: