26.03.2024
Телеканал NTD

Епідемія кишкової палички через гамбургери McDonalds спалахнула в 10 штатах США

Епідемія кишкової палички через гамбургери McDonalds спалахнула в 10 штатах США

Одна людина померла й десятки заразилися кишковою паличкою в десяти штатах США після того, як сходили..

Дата завантаження: 2024-10-26

video
play-sharp-fill

Одна людина померла й десятки заразилися кишковою паличкою в десяти штатах США після того, як сходили в McDonald’s. Припускають, що всі випадки пов’язані з гамбургерами Quarter Pounder. Загалом заражених понад 50. Десять осіб госпіталізували.

Штам O157:H7 може спричинити серйозне харчове отруєння. 1993 року саме через нього померло чотири дитини після того, як вони з’їли гамбургери з недосмаженими котлетами в мережі Jack in the Box.

У зв’язку з недавнім інцидентом акції McDonald’s упали на 6 %. Спалах також може чинити тиск на ф’ючерси на велику рогату худобу в США, загрожуючи попиту на яловичину.

Який конкретно продукт був заражений, наразі невідомо. Інспектори з Центрів контролю та профілактики захворювань у США перевіряють нарізану цибулю та яловичі котлети.

Керівництво McDonald’s оголосило, що гамбургери цього виду вилучили з продажу в постраждалих штатах.

Адвокат, який представляв одного з постраждалих від гамбургерів Jack in the Box, зазначає, що можливі нові випадки захворювання. І додає, що причиною, найімовірніше, стала цибуля, бо малоймовірно, що в усіх ресторанах недосмажували м’ясо.

[Білл Марлер, адвокат]:

«Гадаю, це рання стадія спалаху. Центри контролю та профілактики захворювань називають його швидким і небезпечним. І це не пусті слова. На жаль, буде більше заражених. Не думаю, що спалах поширюватиметься. Просто потрібен час, щоб виявити всіх хворих у кількох штатах».

Симптомами кишкової палички є сильний біль у шлунку, діарея та блювання. Більшість людей починають почуватися погано через три-чотири дні після вживання чогось, що містить бактерії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Епідемія кишкової палички через гамбургери McDonalds спалахнула в 10 штатах СШАПосуха вдарила по іспанському регіону Коста-Бланка: людям почали видавати водуГолова ВООЗ: «Світ має прокинутися та допомогти Судану»У майстерні на Тайвані навчають робити сонцезахисні окуляри зі вторсировиниДо ДР Конго прибула перша партія вакцин проти віспи мавпДощу немає: жителі Амазонії потерпають через посухуАвстралія хоче заборонити соцмережі для підлітківТуристичний бум на Майорці змушує місцевих жителів мешкати в автофургонахМігрантів, що перетинають Дар’єнський пропуск у Панамі, поменшало на 35 %Барселона змінить статус 10 000 квартир для короткострокової оренди
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: