23.02.2024
Телеканал NTD

Інфляція змушує аргентинців їздити до Чилі по покупки

Інфляція змушує аргентинців їздити до Чилі по покупки

В Аргентині тризначна інфляція, а в Чилі цим користуються. Тисячі аргентинців їдуть до Сантьяго закупатися, щоб..

Дата завантаження: 2024-10-22

video
play-sharp-fill

В Аргентині тризначна інфляція, а в Чилі цим користуються. Тисячі аргентинців їдуть до Сантьяго закупатися, щоб урятувати сімейний бюджет. В Аргентині ціни зростають, і багато речей людям уже не по кишені.

[туристка з Аргентини]:

«Усе дорожчає. Аргентинське песо падає, тому купити брендове взуття, таке як Vans або Puma, стало складніше. Зарплату не підвищують, а ціни на взуття, одяг та харчі зростають».

Чилійські турагентства організовують поїздки для аргентинців на автобусах. Люди їдуть щодня. Сама лише компанія Sol відправляє по 10–15 автобусів за вихідні. Туристів везуть до кількох торгових центрів Сантьяго.

[Томас Саба, працівник магазину]:

«У будні 30 % покупців у торговому центрі — аргентинці. А у вихідні 40 % чи навіть 50 % потоку — це аргентинські туристи».

Аргентинці також їдуть до Чилі на машинах і летять на літаках. Для них це все одно вигідніше, ніж купити щось у своїй країні.

[турист з Аргентини]:

«Неважливо, приїдеш машиною чи літаком, бо, купивши телефон або три-чотири пари кросівок, уже окупаєш частину поїздки».

[туристка з Аргентини]:

«Я приїжджаю до Чилі, щоб купити постільну білизну, кросівки та спортивний одяг, бо з цінами в Аргентині велика різниця».

Ще одна причина приїхати до Чилі — кращий вибір товарів, ніж в Аргентині.

[Пабло Барберіс, економіст]:

«Економіка в Аргентині довгі роки була закритою, що ускладнювало імпорт та експорт продукції. У Чилі ширший асортимент товарів, бо в нашій країні відкрита економіка».

Аргентина давно переживає економічну кризу. Новий президент країни Хав’єр Мілей обіцяє поступово вивести країну на нормальний шлях розвитку. І хоч аргентинці поки що не відчули полегшення, інфляція вже потроху сповільнюється.
Коротке посилання на цю сторінку:

Інфляція змушує аргентинців їздити до Чилі по покупкиАргентинське місто переживає навалу папугДощу немає: жителі Амазонії потерпають через посухуНова Зеландія майже потроїла податок на іноземних туристівЯк баобаби допомагають виживати селянам у ЗімбабвеЛауреати Нобелівської премії миру сподіваються, що їхня перемога допоможе ядерному роззброєннюЧерез підозру зараження віспою мавп в Аргентині помістили на карантин вантажне судноКатування та втеча від війни: урятовані в морі нелегальні іммігранти діляться своїми історіямиЄгиптянин захопився розведенням цінних порід курей і перетворив це на бізнесРибалки використовують застосунок, щоб захистити затоку Гуанабара від забруднення
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: