27.11.2024
Телеканал NTD

«Карачі — бетонні джунглі»: екстремальна спека в Пакистані

«Карачі — бетонні джунглі»: екстремальна спека в Пакистані

Жителі Карачі в Пакистані знемагають від екстремальної спеки. У деяких районах температура повітря сягає 49 градусів..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Жителі Карачі в Пакистані знемагають від екстремальної спеки. У деяких районах температура повітря сягає 49 градусів Цельсія.

Водночас у густонаселених бетонних кварталах міста живе приблизно 15 мільйонів осіб.

Лікарні переповнені пацієнтами з тепловим ударом. Він виникає за дуже швидкого підвищення температури тіла. Тяжкі форми можуть призвести до інвалідності або смерті.

[Нізамуддін Шейх, лікар]:

«Ми вилікували коло 300 пацієнтів, які через сильну спеку страждали від діареї, блювання та гарячки. Ми поставили їм крапельниці й відправили додому. Ми також проінструктували їх лишатися вдома, пити більше води та перебувати в прохолодних місцях».

Метеорологи кажуть, що теплова хвиля може тривати щонайменше два тижні. Пізніше можливі нові стрибки температури. Полегшення може настати лише наприкінці червня, коли мають прийти мусонні дощі.

Влада закликає людей лишатися вдома, пити воду та уникати поїздок. Але робітники кажуть, що вони не мають вибору. Будівельні майданчики працюють навіть у найспекотніші дні.

Екологи кажуть, що в місті температура відчувається ще сильніше через бетонні будівлі з дуже невеликим простором між ними, а також через відсутність зелені.

[Амір Аламгір, еколог]:

«По суті, ми перетворили Карачі на бетонні джунглі. Існує безліч проєктів та житлових схем, через які температура в Карачі підвищилася».

Хвилі спеки — не єдина проблема, з якою стикається Пакистан. Останніми роками через зміну клімату країна також потерпала від повеней.

Цього року в Пакистані зафіксували найвологіший квітень із 1961 року: опадів було вдвічі більше за норму. Зливи вбили десятки людей і знищили майно та сільськогосподарські угіддя.

Тепер хвиля тепла може погіршити й так важке становище людей.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Карачі — бетонні джунглі»: екстремальна спека в ПакистаніЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейНа озері у Гватемалі розростається сміттєвий «острів»Україна й Молдова почали переговори про вступ до ЄвросоюзуБританський король Чарльз III повертається до виконання громадських обов’язківАргентинці кажуть, що тепер їжа для них — це розкішКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняСильний шторм налетів на Техас: четверо загиблихВодій — доставник їжі сповна відчув хвилю спеки в ГреціїБайден відмовився від боротьби за посаду президента США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: