27.10.2024
Телеканал NTD

КНР проводить військові навчання навколо Тайваню

КНР проводить військові навчання навколо Тайваню

Військовики Китайської Народної Республіки проводять навчання коло Тайваню. Зі слів їхнього керівництва, метою є перевірити здатність..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Військовики Китайської Народної Республіки проводять навчання коло Тайваню. Зі слів їхнього керівництва, метою є перевірити здатність війська «захопити владу» та контролювати ключові райони острова.

Навчання почали лише через кілька днів після інавгурації новообраного президента Тайваню Вільяма Лая. Вони проходять у Тайванській протоці та навколо груп островів поблизу материка, які контролює Тайвань.

Міноборони Тайваню в п’ятницю опублікувало фотографії своїх оснащених бойовими ракетами F-16, які патрулюють небо. Воно заявило, що навчання Пекіна проходять за межами територіальних вод Тайваню, які простягаються на 45 кілометрів від берега.

Відомство повідомило, що в навчаннях у четвер брали участь 15 кораблів ВМС КНР, 16 кораблів берегової охорони та 33 літаки. Водночас у районі поблизу Тайваню жодних навчань із бойовою стрільбою не проводили.

КНР називає Тайвань своєю територію і не відкидає можливості захопити його силою. Він також називає новообраного президента Вільяма Лая «сепаратистом». Пекін осудив його інавгураційну промову, у якій той закликав владу КНР припинити свої погрози й заявив, що сторони протоки «не підкоряються одна одній».

КНР назвала своє навчання «Об’єднаний меч — 2024 А». На відміну від подібних навчань «Спільний меч», які проводили торік у квітні, вони мають позначку «А», що відчиняє двері для потенційних подальших дій.
Коротке посилання на цю сторінку:

КНР проводить військові навчання навколо ТайванюУ Бразилії горять найбільші водно-болотні угіддя світу25 років репресій у Китаї: у всьому світі закликають захистити ФалуньгунЖителі півдня США відгороджують будинки мішками з піском, рятуючись від повеніЄвропа потерпає від виснажливої спекиУ Балтіморі відбуксирували вантажне судно, що зруйнувало містВибух у Тель-Авіві: як дрон подолав систему повітряного захисту ІзраїлюІсландський вулкан на півострові Рейк’янес викинув лаву на 50 метрів угоруАргентинські активісти влаштували протест біля державного складу з гумдопомогоюПожежа на заводі літієвих батарей у Південній Кореї — 22 загиблих

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: