27.03.2024
Телеканал NTD

Чи прийме Ізраїль і ХАМАС план Байдена?

Чи прийме Ізраїль і ХАМАС план Байдена?

Тисячі людей виразили підтримку Ізраїлю в неділю в Нью-Йорку. Водночас тисячі інших підтримали палестинців у Карачі...

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Тисячі людей виразили підтримку Ізраїлю в неділю в Нью-Йорку. Водночас тисячі інших підтримали палестинців у Карачі.

В Ізраїлі радник прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу в неділю підтвердив, що підтримав угоду про припинення бойових дій у Секторі Гази, яку зараз просуває президент США Джо Байден.

В інтерв’ю британській газеті Sunday Times головний радник Нетаньягу із зовнішньої політики Офір Фальк заявив, що пропозиція Байдена була угодою, на яку вони погодилися. Водночас він зазначив, що вона не дуже влаштовує Нетаньягу, але пріоритетом є визволення всіх заручників.

Байден сказав, що перший етап передбачає перемир’я та повернення деяких заручників, яких утримує ХАМАС. Після цього сторони проведуть переговори про безстрокове припинення бойових дій перед другим етапом, під час якого на свободу вийде решта заручників.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант у неділю заявив, що Ізраїль не допустить, щоб ХАМАС керував Сектором Гази на будь-якому етапі процесу припинення війни. Він сказав, що вивчає альтернативу.

[Йоав Галант, міністр оборони Ізраїлю]:

«На жодному етапі, у жодному процесі згортання війни ми не визнаємо правління ХАМАСу в Секторі Гази».

ХАМАС попередньо привітав ініціативу Байдена, хоча високопоставлений представник угруповання Самі Абу Зухрі заявив у неділю, що ХАМАС дуже великий, щоб його міг обійти або відсунути на другий план Нетаньягу чи Байден.

Представник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі в неділю на каналі ABC News сказав, що, якщо ХАМАС погодиться на угоду щодо припинення війни, США очікують, що Ізраїль також ухвалить цей план.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чи прийме Ізраїль і ХАМАС план Байдена?Макрон тимчасово зупинив виборчу реформу в Новій КаледоніїФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріНарендра Моді втретє поспіль стане прем’єр-міністром ІндіїНизка вибухів у Нігерії — щонайменше 18 загиблихНімеччина: «Нам потрібне політичне рішення, а не символічне визнання Палестини»Колумбійський університет почав відстороняти студентів від навчання«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повеніПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіПонад 2000 людей, можливо, поховані живцем під зсувом у Папуа Новій Гвінеї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: