21.05.2024
Телеканал NTD

Села та міста з’їжджають у прірву через будівництво доріг у Гімалаях

Села та міста з'їжджають у прірву через будівництво доріг у Гімалаях

Родина цього чоловіка жила в індійському штаті Уттаракханд поколіннями. Але тепер він та інші мешканці села..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Родина цього чоловіка жила в індійському штаті Уттаракханд поколіннями. Але тепер він та інші мешканці села Марода мусять переїжджати.

Земля навколо села почала осідати приблизно півтора року тому. Тоді глибоко в Гімалаях почали будувати нову залізничну колію.

[місцевий житель]:
«Ми жили тут покоління за поколінням. А тепер село дійшло до такого стану. Неймовірно».

Уряд прем’єр-міністра Нарендри Моді створює в Гімалаях масштабну інфраструктуру. Тут будують гідроелектростанції, залізницю та автомагістралі.

Але деякі з цих проєктів здійснюють на нестабільних гірських схилах, які раніше вкривали льодовики. Це порушує екобаланс і спричиняє зсуви, раптові повені, а тепер і руйнує села.

Останніми тижнями в центрі уваги було місто Джошимат, що приблизно за сто кілометрів від Мароди. Там на початку січня почало тріскатися понад 850 будівель, а деякі й повністю зруйнувалися. Свій дім покинуло більш як 900 осіб.

[місцева жителька]:
«Тут усе лишається тільки в спогадах. Усі їдуть. Що ми можемо вдіяти?»

Експерти кажуть, що в Джошиматі причиною лиха стало будівництво ГЕС. Для неї прорили тунель, але попередніх досліджень не проводили. У місті також була неправильна система стічних вод. Як наслідок, дощова вода проникала в гірську породу, через що утворилися порожнини.

Загалом у регіоні прорили 83 кілометри тунелів. Роботи ще 2018 року через суд намагалися зупинити природозахисники. Але у 2021 році Верховний суд дав будівництву зелене світло, бо велика мережа автомагістралей та залізничних колій допоможе індійській армії захищати неспокійний кордон із Китаєм.
Коротке посилання на цю сторінку:

Села та міста з’їжджають у прірву через будівництво доріг у ГімалаяхЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуОгляд світових подій (з 7 по 12 квітня)Марокко: лазні закриті, води немаєШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваність

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: