29.04.2024
Телеканал NTD

Летюче таксі курсуватиме між аеропортом і Римом

Летюче таксі курсуватиме між аеропортом і Римом

Це аеротаксі має перевернути уявлення італійців про засоби пересування. Модель VoloCity збудував німецький стартап Volocopter. Нині..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Це аеротаксі має перевернути уявлення італійців про засоби пересування. Модель VoloCity збудував німецький стартап Volocopter. Нині її виставили в аеропорту Ф’юмічіно в передмісті Рима.

Уже за три роки тут може з’явитися служба летючого таксі. Дрон доставлятиме пасажирів з аеропорту до центру столиці за 15 хвилин. Дорога на звичайному таксі без заторів займає 45 хвилин.

Політ в один кінець коштуватиме 150 євро.

[Марко Транконе, директор компанії Aeroporti di Roma]:

«150 євро – розумна ціна. Вона має покривати витрати на цю послугу. І це, безумовно, буде чудовим співвідношенням ціни та якості».

Volocopter розрахований на двох пасажирів. Є місце для багажу. Розробники кажуть, що дрон негучний. Учетверо тихіший за вертоліт.

Виробник планує в найближчі два-три роки отримати ліцензію Європейського агентства з авіаційної безпеки. Після цього почнуться продажі.

Службу аеротаксі хочуть запустити в Римі, Венеції, Болоньї, а також на Французькій Рів’єрі. Італійські і французькі аеропорти спільно створюватимуть необхідну інфраструктуру. Також летючі таксі з’являться в Парижі. Вони перевозитимуть гостей під час Олімпіади-2024.

[Крістіан Бауер, співробітник компанії Volocopter]:
«Ми європейська компанія, і чудово, що стільки міст у Європі тепер мають право запускати службу повітряних таксі. У нас також є партнери в Сінгапурі та інших азійських містах. Та ми дуже раді, що такі перевізники з’являться в Парижі та Римі».

Volocopter працює на 18 двигунах, які живляться від дев’яти електричних батарей. Дальність польоту – 35 кілометрів, швидкість – 110 кілометрів за годину.
Коротке посилання на цю сторінку:

Летюче таксі курсуватиме між аеропортом і РимомSamsung показала смартфони преміумкласу зі штучним інтелектомНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоУ Дубаї корали вирощують по-новомуУ пластику знайшли набагато більше хімікатів, ніж виявили ранішеВід грилів до заслінок для кішок: ШІ майже скрізь на виставці CESРобот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: