24.07.2024
Телеканал NTD

Експо-2020: Сінгапур демонструє роботів озеленювачів

Експо-2020: Сінгапур демонструє роботів озеленювачів

Попри спеку в Об'єднаних Арабських Еміратах павільйон Сінгапуру на Експо-2020 — це зелений оазис, який доносить..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Попри спеку в Об’єднаних Арабських Еміратах павільйон Сінгапуру на Експо-2020 — це зелений оазис, який доносить важливе послання.

Його тема «Природа, виховання, майбутнє», а мета — надихнути інші країни на широке застосування зелені в міському плануванні.

Багатошаровий зелений простір містить більш як 80 тисяч рослин. Це самодостатня екосистема.

Так звані сонячні труби пропускають світло до рослин всередині. Воду отримують завдяки опрісненню прямо на місці, а потім її подають до рослин через систему зрошення. Тут же за допомогою сонячних панелей одержують й електроенергію.

[Тенг Джу Чонг, куратор павільйону]:
«Під час створення та проєктування цього павільйону ми багато думали про економію енергії. Тож ми, зокрема, застосували так званий пасивний дизайн».

Але тут не просто оазис, а оазис технологічний. Всюди працюють роботи-інспектори. Вони перевіряють стан здоров’я рослин і показники довкілля. А ще стежать за роботою всієї системи загалом.

[Тенг Джу Чонг, куратор павільйону]:
«За допомогою штучного інтелекту машини можуть визначити, як почувається рослина, чи потрібно змінити температуру, вологість і таке інше».

Міжнародну виставку Експо-2020 відклали на рік через пандемію. Вона працюватиме до березня 2022 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Експо-2020: Сінгапур демонструє роботів озеленювачівПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд HyperloopНауковці придумали, як шум від машин перетворити на біопаливоНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлян

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: