20.07.2024
Телеканал NTD

Летючий мотоцикл за $700 тисяч продає японський стартап

Летючий мотоцикл за $700 тисяч продає японський стартап

Говербайк за ціною авто класу люкс пропонує купити японський стартап. Новинка коштуватиме 680 тисяч доларів. Це..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Говербайк за ціною авто класу люкс пропонує купити японський стартап. Новинка коштуватиме 680 тисяч доларів. Це коло 18 мільйонів гривень.

Цей летючий мотоцикл оснащено двигуном внутрішнього згоряння й чотирма електромоторами. Максимальна швидкість — 100 кілометрів за годину. Завдяки бензиновій силовій установці тримається в повітрі до 40 хвилин. Звичайні електричні говербайки літають лише 20 хвилин.

[Дайсуке Катано, голова компанії ― розробника говербайка]:
«Перед людьми завжди стояв вибір — їздити землею чи ширяти в небі. Хочемо запропонувати новий спосіб пересування — літати повітрям».

Поки що в Японії літати над містами на приватному транспорті заборонено. У 2023 році закони оновлять і, можливо, дозволять такі польоти. Поки ж говербайками можна користуватися як спортивним транспортом. Літати на них доведеться на природі, де немає людей.

[Дайсуке Катано, голова компанії ― розробника говербайка]:

«Ми хочемо, щоб говербайки насамперед купували люди, яких цікавлять нові способи пересування. Інша мета — використовувати летючі мотоцикли під час рятувальних операцій або у важкодоступній місцевості».

Розробляти говербайк почали у 2017 році. За два роки прототип показали на Токійському автосалоні. У майбутньому стартап створить такий самий летючий мотоцикл, але повністю електричний. Ціни обіцяють знизити. Говербайки коштуватимуть від 80 до 120 тисяч доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Летючий мотоцикл за $700 тисяч продає японський стартап«Іншопланетна лихоманка» стимулює перуанських мисливців за старовиноюЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиНові протези дають змогу відчувати температуру предметівЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуУ Дубаї корали вирощують по-новомуДослідження: собаки розуміють більше, ніж ми думалиАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працюєНайдавніші в Південній Америці наскельні малюнки знайшли в аргентинській Патагонії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: