29.11.2024
Телеканал NTD

Будинки зі сміття: будматеріали із пластику роблять на Філіппінах

Будинки зі сміття: будматеріали із пластику роблять на Філіппінах

Ось такий простий, але все ж будинок. Його звели з пластикових відходів. Їх збирають та переробляють..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Ось такий простий, але все ж будинок. Його звели з пластикових відходів. Їх збирають та переробляють на підприємстві в Манілі — столиці Філіппін.

[Еріка Реєс, директор переробної компанії]:
«Екологічний будматеріал на 100 % складається із пластикових відходів. Ми ще додаємо барвники. Ці дошки не гниють, підфарбовувати їх не треба, і від них не буде скалок».

Перероблення пластику для працівників компанії — це спосіб захистити океан від забруднення. Коло 80 % усього пластику потрапляє в моря з азійських річок, і третину цього обсягу викидають на Філіппінах.

Під час пандемії проблема загострилася. До звичайного сміття додалися маски та рукавички. Також люди почали частіше замовляти товари через інтернет, а ті обертають пухирчастою плівкою. Її теж потім викидають.

[Еллісон Тан, працівниця переробної компанії]:
«Люди не знають, як утилізовувати цей пластик та поліетилен, куди його відносити. Тому ми також даємо їм можливість передати відходи нашій компанії, а не викидати їх на звалища чи в океани».

Компанія за два роки переробила 100 тонн пластикових відходів. З вторсировини відливають дошки та стовпи. З цього матеріалу можна робити ящики, огорожі та настили, а ще зводити невеликі будинки. Вони можуть стати тимчасовим притулком для тих, хто через стихійне лихо втратив житло.
Коротке посилання на цю сторінку:

Будинки зі сміття: будматеріали із пластику роблять на ФіліппінахЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуФранцузька компанія подарувала Австралії землю під національний паркООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Рік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: